Prei stamppot met feta (v)

Nu het buiten kouder wordt heb ik altijd weer zin in een lekkere stamppot. Ik maakte deze prei stamppot met feta op een koude wisselvallige dag. Het ene moment scheen de zon, het volgende moment kwam het met bakken uit de lucht, af en toe een onweersklap en een bui hagel kwam ook nog even over  😕
Wanneer je geen zin hebt om verse aardappelpuree te maken, kun je natuurlijk ook een kant en klaar pakje gebruiken. Ik vind het alleen zo simpel om zelf aardappelpuree te maken dat ik het liever zelf maak.

Nu ik geen pakjes en zakjes meer gebruik tijdens het koken, kom ik er elke keer weer achter hoe simpel het eigenlijk is om dingen zelf te maken zoals aardappelpuree.
Je wilt puree van aardappelen, dan kook je eerst aardappelen en stampt ze dan tot puree. Een klein scheutje melk erbij en klaar ben je. Je weet dan ook heel goed wat je eet. Zonder E-stoffen en andere toevoegingen die tegenwoordig in het eten zitten.

Prei stamppot met feta

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr aardappels
400 gr prei
1 rode peper
2 tenen knoflook
200 gr feta

Zo maak je het
Schil de aardappelen, snij in stukken en doe ze in een pan met kokend water. Kook de aardappelen in gaar.
Snij de prei in dunne ringen en was goed zodat er geen zand meer in zit.
Snipper de peper en de knoflook.
Zet een koekenpan op het vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de peper, knoflook en prei voorzichtig aan. Kijk uit dat het niet te hard gaat.
Snij de feta in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Voeg een klein scheutje melk toe en maak er met een pureestamper aardappelpuree van. Voeg de prei, knoflook en peper toe en roer goed door. Voeg als laatste de feta toe en meng goed.
Serveer direct met een lekkere vegetarische burger, hamburger of een stukje kip. Wat je wilt. Je kunt er ook een gekookt of gebakken eitje bij eten. Dat smaakt ook super lekker in combinatie met prei.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Prei stamppot met feta (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest