Type what you are searching for:

Spitskool schotel

Pienskeuken / Ovenschotel  / Spitskool schotel
spitskool schotel

Spitskool schotel

Spitskool is een groente die ik regelmatig eet. Vaak houd ik dan een stuk over waar ik dan weer iets anders mee kan maken. Op zo’n avond ontstond deze spitskool schotel. Want voedsel weggooien vind ik echt niet kunnen. Ik probeer dan altijd iets lekkers te maken met ingrediënten die ik in huis heb. Deze ovenschotel draai je zo in elkaar. Dus in het teken van Instock Cooking het ik weer een heerlijk recept bedacht. Hij is voedzaam en de combinatie van kurkuma, feta en tomaten maakt deze schotel zo bijzonder lekker.

Spitskool schotel

Ingrediënten voor 2 personen
1 kleine spitskool of de helft van een grote
1 ui
2 of 3 tenen knoflook
3 tl kurkuma
stuk of 10 cherry tomaten of 3 grote tomaten
100 gr feta

Zo maak je het
Als je deze schotel meteen gaat eten kun je het beste de oven eerst voorverwarmen op 180 graden.
Snij de spitskool en snipper de ui en knoflook.
Zet een grote braadpan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de spitskool en kurkuma toe. Schenk indien nodig wat water bij, zodat het niet aan kan branden. Leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.
Vet een ovenschotel in met olijfolie en schep het groente mengsel in de schaal. Snij de tomaatjes door midden en verdeel over de groente. Verkruimel de feta en verdeel ook dit over de schotel. Zet de oven ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt deze schotel van te voren maken. Zet hem afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor 180 graden. Bak de schotel zeker 40 minuten om door en door warm en gaar te worden.
Eet smakelijk!!

Eet je liever spitskool gecombineerd met vlees?? Deze kool schotel met kip is dan  een aanrader.

2 Comments
  • Wimke
    november 21, 2017

    Dit recept heb ik vanmiddag gevonden en vanavond gemaakt.
    Het was een heerlijk recept. Dit ga ik vaker maken.
    Wimke

Leave a Comment