Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Gezonde appel crumble taart

Pienskeuken / Nagerechten  / Gezonde appel crumble taart
gezonde appel crumble taart

Gezonde appel crumble taart

Er stond al heel lang op mij to bake list een gezonde appel crumble taart. Aangezien ik van mijn zus een heleboel appels kreeg uit haar tuin ging ik daarmee aan de slag. Nadat ik de appel crumble taart gebakken had moest er natuurlijk worden geproefd. De mannen vonden hem dusdanig lekker dat ze nog wel een stukje wilde. Ik had er alleen nog geen foto van gemaakt. “We laten nog wel een stukje over dan kun je morgen een foto maken” was het antwoord. De volgende dag was er nog zo’n zielig klein stukje over, daar kon ik echt geen foto van maken. Niet getreurd. Ik bakte hem nog een keer. Ik heb er maar meteen een foto van gemaakt voordat hij afgekoeld was. Dat was maar goed ook. Want  deze appel crumble taart was ook binnen no-time weer op. Deze taart komt op mijn lijstje van Toppers. Je kunt deze crumble ook als toetje serveren (met eventueel een bolletje ijs en/of toef slagroom;-)). 

Appel crumble taart

Ingrediënten voor crumble laag
75 gr amandelmeel of speltbloem
75 gr havermout
75 gr kokosolie
50 gr rijststroop
½ tl koekkruiden

ingrediënten voor  de vulling
5 grote frisse appels
2 el rozijnen
2 el rijststroop
1 el citroensap
½ tl koekkruiden
50 gr cashewnoten (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie vorm of kleine ovenschaal met een bakpapier. Dit gaat makkelijker als je het bakpapier even nat maakt onder de kraan.
Je begint met de frisse vulling. Schil de appels en snij in blokjes of partjes. Doe in een een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed door elkaar. Schep ze in de vorm en verspreid gelijkmatig.
Maak nu de crumble door de droge ingrediënten in een beslagkom goed te mengen.
Smelt de kokosolie en doe dit samen met de rijststroop in de beslagkom.
Roer door met een spatel of lepel. Het moet een korrelig deeg worden.
Schep dit over het appelmengsel. Zorg dat alle appel bedekt is.
Bak de appel crumble taart in 30 minuten gaar. Leg de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie op de taart. Zo verbrand de bovenkant niet en kunnen de appeltjes nog wat doorgaren, zodat ze lekker zacht worden.
Serveer met een bolletje ijs, dot slagroom of gewoon kaal. Het smaakt allemaal.

Wil je sneller al kunnen genieten van iets lekker met appel?? Maak dan deze appel mug cake in een paar minuten. Ook erg lekker hoor.

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten