Search
Close this search box.
Gezonde appel crumble taart

Er stond al heel lang op mij to bake list een gezonde appel crumble taart. Aangezien ik van mijn zus een heleboel appels kreeg uit haar tuin ging ik daarmee aan de slag. Nadat ik de appel crumble taart gebakken had moest er natuurlijk worden geproefd. De mannen vonden hem dusdanig lekker dat ze nog wel een stukje wilde. Ik had er alleen nog geen foto van gemaakt. “We laten nog wel een stukje over dan kun je morgen een foto maken” was het antwoord. De volgende dag was er nog zo’n zielig klein stukje over, daar kon ik echt geen foto van maken. Niet getreurd. Ik bakte hem nog een keer. Ik heb er maar meteen een foto van gemaakt voordat hij afgekoeld was. Dat was maar goed ook. Want  deze appel crumble taart was ook binnen no-time weer op. Deze taart komt op mijn lijstje van Toppers. Je kunt deze crumble ook als toetje serveren (met eventueel een bolletje ijs en/of toef slagroom;-)).

 

Appel crumble taart

Dit heb je nodig voor
– crumble laag

75 gr amandelmeel of speltbloem
75 gr havermout
50 gr rijststroop
75 gr kokosolie
½ tl koekkruiden

– de vulling
5 grote frisse appels
2 el rozijnen
2 el rijststroop
1 el citroensap
½ tl koekkruiden
50 gr cashewnoten (optioneel)

 

gezonde appel crumble taart

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownie vorm of kleine ovenschaal met een bakpapier. Dit gaat makkelijker als je het bakpapier even nat maakt onder de kraan.
Je begint met de frisse vulling. Schil de appels en snij in blokjes of partjes. Doe in een een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed door elkaar. Schep ze in de vorm en verspreid gelijkmatig.
Maak nu de crumble door de droge ingrediënten in een beslagkom goed te mengen.
Smelt de kokosolie en doe dit samen met de rijststroop in de beslagkom.
Roer door met een spatel of lepel. Het moet een korrelig deeg worden.
Schep dit over het appelmengsel. Zorg dat alle appel bedekt is.
Bak de appel crumble taart in 30 minuten gaar. Leg de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie op de taart. Zo verbrand de bovenkant niet en kunnen de appeltjes nog wat doorgaren, zodat ze lekker zacht worden.
Serveer met een bolletje ijs, dot slagroom of gewoon kaal. Het smaakt allemaal.

Wil je sneller al kunnen genieten van iets lekker met appel?? Maak dan deze appel mug cake in een paar minuten. Ook erg lekker hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gezonde appel crumble taart
Facebook
WhatsApp
Pinterest