Tomaten plaattaart – vegetarisch

Mijn groenteman op de markt had voor een zacht prijsje heerlijke pomodori mini tomaatjes. Ik kocht 4 kilo waar ik onder andere een heerlijke passata van maakte. Ik hield nog tomaten over waar ik deze mooie en super lekkere tomaten plaattaart van maakte. Eigenlijk een werkje van niets met zo’n verrassende smaak. Deze komt hier zeker vaker op tafel. De mannen zaten beteuterd te kijken toen hij op was en vroegen of er nog zo’n taart in de oven stond. Weet ik dus voor de volgende keer dat ik hem gewoon twee keer zo groot moet maken. Wij aten er nu een groene gemengde salade bij en hadden er een gezond en goed maaltje aan.

 

Tomaten plaattaart

Dit heb je nodig voor 3 personen
6 vellen hartige taart deeg
1 teen knoflook
50 gr parmezaanse kaas
100 gr yoghurt
paar blaadjes verse basilicum
300 gr mini pomodori tomaten of cherry tomaten
1 grote bol mozzarella

 

tomaten plaattaart

 

Zo maak je het
Laat de vellen hartige taart deeg ontdooien. Zet de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de vellen hartige taart deeg zodanig op het bakpapier dat ze elkaar een aan de randen een klein beetje overlappen. Ik legde 2×3 vellen naast elkaar. Vouw de zijkanten rondom om, zo krijg je een lekkere knapperige korst.
Doe de yoghurt in een schaaltje en pers de knoflook erboven uit. Voeg ook de parmezaanse kaas erbij. Meng goed door elkaar. Smeer dit over de bovenkant van de vellen taart deeg. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes en verdeel ze over het yoghurt mengsel. Snij de tomaatjes door de helft en leg ze met de open kant naar boven op de taart. Scheur ook de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart.  Schuif de taart de oven in en bak in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.

Snij in stukken en serveer met een groene salade.BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Tomaten plaattaart – vegetarisch
Facebook
WhatsApp
Pinterest