Search
Close this search box.
Pittige kaaskoekjes foodblogswap

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets lekkers uitzoeken van het blog van Laura met de naam Lekkerplan. Ik vond het super leuk om haar blog eens beter te bekijken. Zij heeft een klompenlijst (bucketlist) op haar blog staan. Een aanrader om ook eens door te lezen. Bij een aantal dingen van haar lijst kwam er een grote glimlach op mijn gezicht. Op haar blog kwam ik een recept tegen van kaaskoekjes. De foto sprak mij aan, zo schattig die kinderhandjes erbij. Deze kan ik dus prima ook eens op mijn werk maken (BSO).

Aangezien manlief dol is op kaasstengels uit de winkel, dacht ik dat ik ze best zelf eens kon maken. Ik maakte er pittige kaaskoekjes van. Met een aantal  ingrediënten die ik in huis, kon ik ermee aan de slag. En het werden super lekkere kaaskoekjes. Ze waren, nadat ik een foto had gemaakt, in no-time op.

Pittige kaaskoekjes

Ingrediënten
30 gr zachte boter (op kamertemperatuur)
30 gr kokosolie
50 gr parmezaanse kaas
150 gr monchou (1 uurtje van te voren uit de koelkast halen)
90 gr speltvolkoren meel
mespuntje gerookte paprika
mespuntje chilly poeder
snuf zout

Zo maak je het
Smelt de kokosolie in de magnetron en doe in een kom. Voeg de boter en de monchou toe en meng alles met een mixer of een vork door elkaar. Voeg het meel en de kruiden toe en meng alles weer goed door. Dit kan ook met de mixer. Ik gebruikte er mijn Kitchen Aid voor. Het moet een dikke deegbal worden.
Laat het afgedekt ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Warm intussen de oven voor op 180 graden.

Pak na 30 minuten de deegbal uit de koelkast, leg op een stuk bakpapier en druk het met je handen iets platter. Pak nu nog een vel bakpapier erbij en leg deze bovenop het deeg. Rol met een deegroller het deeg tot een grote plak van ongeveer 2 cm dikte. Laura gebruikte uitsteekvormpje om er leuke figuurtjes van te maken. Ik sneed de plak met een pizzames in stukken.

Bakkers klaarrrr, bakken maarrrr

Om de pittige kaaskoekjes wel door en door goed gaar te laten worden, haalde ik de stukje los van elkaar met een spatel en verdeelde ze, met een tussenruimte rondom elk koekje, over het bakpapier. Schuif het bakpapier met kaaskoekjes en al op een bakplaat en plaats de bakplaat in de oven. Bak de pittige kaaskoekjes in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Wanneer ze mooi bruin zijn met de buitenrandjes iets donkerder, dan zijn ze goed.
Ze voelen nog een beetje zacht als ze net uit de oven komen. Leg ze voorzichtig op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Zet een gezellig schaaltje klaar, pak een drankje erbij en ga lekker genieten van deze pittige kaaskoekjes.
pittige kaaskoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige kaaskoekjes foodblogswap
Facebook
WhatsApp
Pinterest