Spinazie lasagne (v)

Met lasagne kun je zoveel variëren. Deze vegetarische spinazie lasagne maakte ik in plaats van de traditionele met basis pastasaus waar ik dan gehakt of vis door heen doe. Deze vegetarische variant wilde ik ook eens proberen. En ik kan je zeggen dat super lekker is. Wanneer je toch liever eet kun je er natuurlijk gerookte kip door doen, dat is ook een goede combinatie. Het lijkt een heleboel werk maar eigenlijk valt dat reuze mee. Ik maakte verse lasagnevellen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klare gebruiken. Je kunt dit gerecht ook prima ´s morgens maken zodat je het alleen nog in de oven hoeft af te bakken.

 

 

Spinazie lasagne

Dit heb je nodig voor 2 personen
35 gr boter
25 gr bloem
400 ml melk
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
300 gr spinazie
100 gr ricotta
nootmuskaat
150 gr verse lasagne
100 gr geraspte parmezaan

 

spinazie lasagne

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Verhit het mengsel onder voortdurend roeren 2 minuten en roer vervolgens de melk erdoor, tot het een gladde, witte saus wordt. Voeg zout, peper en laurier toe en laat vijf minuten op een laag vuur pruttelen. Roer regelmatig door.
Schenk wat olijfolie in een pan. Fruit de knoflook even aan en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht eruit. Snij de spinazie wat kleiner.
Meng de spinazie met de ricotta, een lepel van de witte saus, nootmuskaat en zout en peper. Maak in een grote ovenschaal om-en-om laagjes lasagne, saus, spinazie en parmezaan. Begin met saus en eindig met een laagje saus waar nog een beetje parmezaan over heen gaat. Bak de lasagne in 30 minuten goudbruin en geniet van je spinazie lasagne!

Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spinazie lasagne (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest