Deze ovenschotel sperziebonen spek bedacht ik op een dag dat ik niet lang in de keuken wilde staan. Dan gebruik ik graag de magnetron en de oven. Ik bereid het eten voor in de magnetron en zet de ovenschaal in de oven om verder gaar te worden. Btw, je kunt natuurlijk ook snijbonen gebruiken. Ik ga lekker zitten en wachten totdat de kookwekker gaat. Dit vergt maar 10 minuten voorbereiding en het resultaat is heerlijk.
Ik kreeg weer via via heerlijke tomaten uit eigen tuin, deze keer een oranje variant. Vandaar dat het gerecht lekker oranje is geworden. Och wat zijn die lekker zeg.
Ovenschotel sperziebonen spek
Dit heb je nodig voor 2 personen
300 gr sperziebonen of snijbonen
200 gr aardappels
1 ui
1 Spaanse peper (of een halve als je niet van heel pittig houdt)
2 tenen knoflook
1 (oranje) tomaat
½ pakje spekblokjes (van zo´n dubbelpak een pakje bedoel ik)
Of voor een vega variant 175 gr vega spek
1 tl zoete paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Maak de sperziebonen en aardappels schoon en snij alles wat kleiner. Spoel dit schoon en doe dit in een afgedekte schaal 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Snipper de ui, de rode peper en knoflook. Fruit dit aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Schep dit uit de koekenpan en zet even apart. Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Snij de tomaat in stukjes.
Giet de aardappels en sperziebonen af en meng alles behalve de tomaat door elkaar. Schep dit mengsel in een ovenschaal en verdeel de stukjes tomaat hierover.
Schuif de schaal in de oven en na ongeveer 25 minuten voilá, daar heb je een heerlijke ovenschotel sperziebonen met spek op tafel staan.
Eet smakelijk!!
Heb jij deze ovenschotel sperziebonen spek gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!