Appel havermout taartje een heerlijk ontbijt

De dag beginnen met een taartje, wie wil dat nu niet. Ik kwam bij Eatpurelove een heerlijk recept tegen van een havermout taartje. Ik had jammer genoeg niet  alle spullen hiervoor in huis, paste het recept een beetje aan voor Pienskeuken en verving o.a. de appelmoes door een appel in stukjes te gebruiken in dit taartje. Terwijl ik dit appel havermout taartje stond te maken kwam G. de keuken in lopen en vroeg of er ook chocolade in ging. Waarom ook niet, dus er verdween ook een eetlepel cacao in het beslag. Het eindresultaat was erg geslaagd.
Het taartje is door de havermout en banaan erg voedzaam. Wij aten een plakje als ontbijt. Ik at ook een klein stukje als tussendoortje. Dit appel havermout taartje viel in huize Pienskeuken goed in de smaak. Dit komt hier vaker als ontbijt op tafel 🙂 

appel havermout taartje

Ingrediënten
2 el rijststroop
2 el kokosbloesemsuiker
sap van ½ citroen of een flinke knijp uit een flesje
1 appel
2 rijpe bananen
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
100 gr havermout
1 tl baksoda
160 ml (soja)melk
1 el cacao

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Knip een stuk bakpapier zodanig dat het op de bodem van een kleine ovenschaal past. Ik gebruikte een ovenschaal van 19×12 cm.
Meng de rijststroop, kokosbloesemsuiker en het citroensap tot een siroop en schenk in dit in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem van het schaaltje met klein laagje van de siroop is bedekt.
Schil de appel, snij het klokkenhuis eruit en snij de appel in plakjes. Leg de plakjes naast elkaar in de siroop.
Doe de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en draai er een eens soort van beslag van. Schenk dit voorzichtig in de ovenschaal en schuif de oven in.
Bak het appel havermout taartje in 30 tot 35 minuten gaar.
Laat 10 minuten afkoelen. Snij de zijkanten van het taartje een beetje los van de rand van de ovenschaal. Leg dan een bord op de ovenschaal en draai het geheel om. Je kunt dit taartje warm of koud eten.

Wij aten het dus als ontbijt en als 10-uurtje. De volgende dag hadden we nog een lekker stuk als ontbijt. Dat is nog eens een lekker begin van je dag kan ik je zeggen!

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

appel havermout taartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Appel havermout taartje een heerlijk ontbijt
Facebook
WhatsApp
Pinterest