Af en toe heb ook ik zin om even te zondigen. Dan maak ik iets waarvan je niet te veel in één keer moet gaan eten. Zoals jullie misschien al weten ben ik af en toe best een zoetekauw. Vroeger at ik regelmatig van die hele slechte repen zoals Mars, Bounty’s en Snickers. Omdat ik ben afgestapt van het eten van dit soort producten bedacht ik dat ik misschien zelf ook een soort van Snickers kon maken. Na wat gepuzzel en experimenteren kwam deze heerlijke snack uit Pienskeuken. En laat deze snicker nu zeker te weten goed gelukt zijn. De meiden op het werk vonden ze ook super lekker. En laat ik duidelijk zijn. Alles waar te voor staat is niet goed.
Deze snickers moet je niet achter elkaar opeten maar verdelen over een aantal dagen. Wanneer je ze in de koelkast bewaart blijven ze bovendien een hele week goed.
By the way. In Pienswinkel staan deze heerlijke bonbons naar het idee van de snicker. Deze zijn echt wel anders als dit recept. Dat blijft het geheim van Pien. Maar zoals altijd met heel veel liefde en passie gemaakt door Pien.
Snickers zonder geraffineerde suiker
Bodem
50 gr rijststroop
2 el kokosolie
75 gr ongezouten cashewnoten
40 gr kokosrasp
Karamellaag
8 Medjol dadels
3 el water
80 gr cashewnoten
Topping van chocolade
50 gr kokosolie
30 gr cacaopoeder
1 el rijststroop
Zo maak je het
Bekleed een brownie vorm met plasticfolie of bakpapier.
Start met het maken van de bodem. Doe de ingredienten van de bodem in de keukenmachine. Laat de machine net zolang draaien totdat je een soort van deegbal hebt. Haal uit de machine en doe het deeg in de brownie vorm. Spreid het over de hele bodem van de vorm. Vouw eventueel het folie of papier eroverheen en haal het uit de vorm. Rol er even met een deegroller over zodat het overal even plat is. Doe terug in de vorm en druk het met de bolle kant van een lepel netjes in alle hoekjes en randen van de vorm. Zet de vorm in de vriezer en ga door met het maken van de karamellaag.
Maak de keukenmachine schoon en doe nu de ingrediënten van de karamellaag in de machine. Draai er een smeuïge karamel van. Haal de vorm uit de vriezer en verspreid de karamellaag over de bodem. Gebruik de bolle kant van een lepel. Strijk de bovenkant glad en zet de vorm weer terug de vriezer in. Laat ongeveer 30 minuten in de vriezer staan.
Bijna klaar, nog 1 laag
Maak de chocolade door de kokosolie te smelten in een pannetje. Haal het van het vuur en doe de cacao en rijststroop erbij. Meng goed door. Schenk de chocolade topping in de vorm die je inmiddels weer uit de vriezer hebt gehaald. Zorg dat de hele bovenkant van de karamellaag is bedekt met de chocoladelaag en zet de vorm 1 uur in de koelkast. Snij daarna de Snicker met een scherp mes in stukjes. Bewaar deze heerlijke snickers wel in de koelkast en als je ze niet allemaal achter elkaar opeet kun je er bovendien de hele week van genieten.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren