Broccoli muffins of Monstermuffins

Vandaag een muffin speciaal voor de kinderen. Maar voor de grote mensen zijn ze ook lekker hoor;-). Voor de grote onderons noem ik ze broccoli muffins. Wil je er een kindvriendelijke naam aan geven, serveer hem dan met een grote lach als Monstermuffins, groene drakenmuffins of krokodillen muffins. Wellicht dat je vanavond vrolijke eters aan tafel hebt zitten. Jouw kind zit te smikkelen van zo’n groene muffin en ondertussen krijgt ie ook nog eens lekker veel groente binnen. Serveer het op een lekker bedje van wortelsalade, want monsters hebben ook rust nodig ;-). Dus duik snel de keuken in en maak, zonder dat je kind in de buurt is, deze muffins. Ik ben benieuwd wat zij ervan vinden.

 

Broccoli muffins

Dit heb je nodig voor 12 muffins
2 stronken broccoli
1 rode peper
½ rode paprika
5 eieren
50 ml melk
100 gr speltmeel
100 gr geraspte kaas
1 ui

 

broccoli muffins

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een muffinvorm met papieren vormpjes. Snij de broccoli in stukken en doe in de keukenmachine. Maal het helemaal klein, het moet geen puree worden maar wel korrelig van structuur.
Snij de rode peper door midden en verwijder de pitjes. Snipper de rode peper en de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in kleine blokjes.
Doe de fijn gemalen broccoli in een beslagkom en voeg de andere ingrediënten toe. Roer goed door.
Schep het groente mengsel met een lepel voorzichtig in de muffinvormpjes. Schuif de vorm de oven in en bak de broccoli muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Check of ze goed zijn door er een satéprikker in te steken. Komt die er droog uit dan zijn ze goed.
Serveer direct met een lekkere wortel salade of deze salade.

Je kunt deze muffins ook prima van te voren maken. Bak ze dan 20 minuten en bewaar ze in de koelkast. Verwarm ‘s avonds de oven voor op 160 graden. Warm de broccoli muffins in ongeveer 20 minuten op en verder af.

Eet smakelijk!!BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Broccoli muffins of Monstermuffins
Facebook
WhatsApp
Pinterest