Type what you are searching for:

Sesamcrackers pitten en zaden

Pienskeuken / Lunch  / Sesamcrackers pitten en zaden
sesamcrackers

Sesamcrackers pitten en zaden

Als ontbijt, tussendoortje of lunch vind ik deze sesamcrackers echt verrukkelijk. Met een plakje kaas, sandwichspread of wat je zelf nog lekker vindt om erop te doen. Wanneer je niet zo sesam houdt kun je de sesamolie vervangen door zonnebloemolie. Maar juist met de sesamolie heeft hij een extra smaak. Deze keer heb ik er voordat ze de oven in gingen nog zaden opgedaan en die ik er nog met de deegroller in rolde.

Zie jij het niet zitten om zelf deze heerlijke crackers te maken? Ik bak ze met alle liefde voor je hoor, want je kunt nu versgebakken  home made sesamcrackers bestellen in Pienswinkel!!

sesamcrackers

Ingrediënten voor een bakplaat vol
125 gr volkoren speltmeel of ander meel
125 gr havermout
60 gr sesamzaad
1 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten
2 el (gebroken) lijnzaad
1 tl zout
45 ml (sesam)olie
180 ml water

Zo maak je het
Haal het rooster en de bakplaat uit de oven.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Meng dit goed door elkaar.
Voeg de olie en het water toe en spatel het tot een massa. Ik gebruik daarvoor mijn keukenmachine met mixer maar met een beslagkom en een goede spatel lukt het ook prima.

Je kunt het op twee manieren uitrollen:
1. Meet een stuk bakpapier af wat twee keer de grootte van je bakplaat is, leg op het aanrecht en stort de deegbal erop. Druk het met een spatel of lepel een beetje vlak. Vouw het bakpapier dubbel en rol met een deegrollen de massa plat. Zorg dat het overal even dik is.
Knip het te veel aan bakpapier af. Leg het op een bakplaat.

2. Leg de deegbal op een stuk bakpapier of bakmat en druk de bal wat platter met je hand. Strooi bloem over het deeg en rol uit met de deegroller. Zorg dat er steeds een beetje bloem op de bovenkant van het deeg ligt anders plakt de deegroller aan het deeg.

Voordat de crackers de oven ingaan moet je ze eerst in stukken snijden. Je kunt zelf bepalen of je grote of kleine crackers wilt maken. Ik gebruik hiervoor mijn pizzasnijder, maar met een mes gaat het ook prima. Leg het op een bakplaat.

Bakken maar

Bak de crackers in ongeveer 15 tot 20 minuten mooi goudbruin en knapperig.
Laat de sesamcrackers afkoelen op het rooster.

In een goed afgesloten trommel zijn deze sesamcrackers wel 4 weken houdbaar. Beleg ze met kaas of ander beleg, heerlijk! Al twijfel ik eraan of je ze zolang laat liggen, hier kun je niet van afblijven.

sesamcrackers

Heb jij deze sesamcrackers ook gemaakt, laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment