Bij Evergreen denk je aan een gezond tussendoortje om aan je kind mee naar school te geven, of wat jezelf eet als gezond tussendoortje. Helaas is de variant die je in de winkel koopt echt niet zo gezond als de meeste mensen wel denken. Ik heb een recept gevonden dat een stuk gezonder is. Je zoet het met diksap. Moet je natuurlijk wel de echte diksap nemen. Je kunt ze met of zonder krenten en/of noten maken. In een afgesloten trommel zijn ze 2 weken houdbaar, maar ik denk dat ze al eerder op zijn. En heb je zelf geen zin om de keuken in te duiken. In Pienswinkel heten deze koeken Piens granenkoeken met rozijnen.
Evergreen
Ingrediënten
200 gr (spelt)meel
50 gr hele zachte boter of kokosolie
75 ml diksap appel
15 gram sesamzaad
5 gram lijnzaad
50 gram krenten
Eventueel gehakte noten toevoegen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier of bakmat op een bakplaat.
Voeg alle ingrediënten in een ruime kom en kneed er snel een stevige bal van.
Verdeel het deeg in bolletjes en rol er bolletjes van ter grote van een bitterbal. Druk ze tussen je handen wat platter.
Leg de Evergreen op een bakplaat en bak de koekjes ca. 15 min. Ze zijn goed als ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes na het bakken op een rooster volledig afkoelen.
Bewaar de Evergreen in een afgesloten trommel.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren