Voor Vaderdag maken we deze heerlijke voedzame ontbijtkoekjes die het ook prima doen als tussendoortje?? Ze zijn simpel om te maken en erg lekker. Ik maak ze vaak om mee te nemen naar mijn werk of als gezond tussendoortje bij de koffie of de thee. Leuk om de ontbijtkoekjes samen met je kind te maken. Op het werk maak ik ze regelmatig en bijna alle kinderen vinden ze lekker. Twee vliegen in één klap. Een leuke activiteit en een gezond tussendoortje. Wat wil je nog meer! Bij gebrek aan noten heb ik ze vorige week met pinda’s gemaakt. Dat gaf de koekjes echt weer een andere lekkere smaak.
Ontbijtkoekjes
Dit heb je nodig voor ca. 10 koeken
75 gr havermout of havervlokken
75 gr gepelde, ongezouten walnoten of pinda’s
50 gr rozijnen of een ander soort gedroogd fruit kan ook
30 gr geraspte kokos
1 grote, rijpe banaan
1 snufje zout
1½ el honing of rijststroop
2 el kokosolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix!
Maak met je handen ongeveer zes koeken van het beslag en leg op een met bakpapier bekleed rooster.
Bak goudbruin in zo’n 25 minuten. Even laten afkoelen en klaar!
In een afgesloten trommel zeker een week houdbaar.
En wat vinden jullie, dit is toch super simpel om te maken!!BewarenBewaren