Op zonnige dagen vind ik het altijd lekker om ‘s avonds gewoon een goed gevulde salade te eten. Ik kijk dan wat er nog in de koelkast ligt en pak dan ingrediënten die mij lekker lijken om te gebruiken. Dit was ook het geval bij deze salade met pasta en fruit. Ook had ik van de kaasboer op de markt een zak met gekleurde vlinder pasta gekregen. Die vond ik er zo vrolijk uitzien dat ik deze ook wilde gebruiken. De lof, paprika en little gem lagen in de koelkast te wachten. Die wilde ook graag bij die gekleurde vlindertjes. Zo gezegd, zo gedaan. Alle ingrediënten in plakjes, repen, blokjes snijden. Pasta koken, dressing maken en alles in een mooie schaal doen en mengen. T’is niet veel werk en je hebt een super lekkere, gezonde en voedzame salade op tafel getoverd.
Salade met pasta en fruit
Dit heb je nodig voor de salade
2 stronkjes lof
1 little gem
grote hand aardbeien
100 gr pasta
100 gr feta
½ paprika
Dit heb je nodig voor de dressing
50 ml olijfolie
20 ml witte wijn azijn
1 tl mosterd
1 el rijststroop
flinke draai peper
Zo maak je het
Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
Snij de stronkjes lof in smalle reepjes. Snij ook de little gem in reepjes.
Als je de aardbeien wilt wassen doe dit dan voordat je het kroontje eraf haalt. Anders zuigen ze zich vol met water, en dat is zonde van de smaak. Haal de kroontjes van de aardbeien en snij door midden. Snij grote aardbeien in 4 stukken. Snij de feta in stukken. Haal de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes.
Nu pak je een mooie schaal en doet alles wat je gesneden hebt erin. Meng de ingrediënten voor de dressing in een klein potje en schud goed. Schep zoveel dressing over de salade als dat je wilt en bewaar de rest van de dressing voor een andere keer.