Linzen salade

In huize Pienskeuken staat er een aantal keren per week een goed gevulde salade op tafel. Het voordeel vind ik dat zo’n maaltijd redelijk snel op tafel staat, gezond en voedzaam is. Meestal heb ik nog wel over zodat ik voor de volgende dag een gezonde lunch heb. Win-win dus. Manlief had trek in iets met linzen. Leuke opdracht om de keuken voor in te duiken. Ik maakte deze linzen salade echt binnen 10 minuten. Prima na een dag werken dus. Toen wij deze salade zaten te eten hadden we meteen ook het idee dat dit een goede salade is als onderdeel bij een buffet of bbq. Genoeg momenten dus om deze snelle gezonde linzen salade te maken.

 

Linzen salade

Dit heb je nodig voor de salade
1 blik (biologische) linzen
100 gr feta
1 kleine rode ui
1 bosui
handje cherry tomaten

Dit heb je nodig voor de dressing
50 ml olijfolie
20 ml witte wijn azijn
1 tl mosterd
1 el rijststroop
flinke draai peper

 

linzen salade vegetarisch Pienskeuken

 

Zo maak je het
Doe de linzen in een vergiet en spoel onder de kraan het vocht wat in het blikje zit eraf. Laat goed uitlekken.
Snipper de rode ui, snij de bosui in smalle ringen, de feta klein en de tomaten door de helft.
Doe dit allemaal in een schaal en meng even luchtig door.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een glazen potje en draai de deksel erop. Schud even goed. Doe een paar flinke eetlepels van de dressing over de salade. Proef tussendoor of je tevreden bent over de verhouding. Zet de rest van de dressing in je kruidenkastje voor een andere keer dat je dressing nodig hebt voor salade.

Je kunt ervoor kiezen om er nog gebakken aardappels of lekker donker brood bij te eten. Wij kozen voor gebakken aardappels ;-). Maar alleen deze salade is ook super lekker en voedzaam.

Valt deze salade bij jou in de smaak? Pienskeuken heeft inmiddels al veel salades online staan. Neem gerust een kijkje of er nog meer lekkers voor je bij staat.

Genieten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Linzen salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest