Salade geitenkaas

Een tijdje terug waren wij heerlijk uit eten bij een restaurant hier in de buurt. Ik bestelde daar een vegetarische salade geitenkaas. Terwijl ik het zat te eten merkte ik dat er geen appel in zat. Ik begon helemaal te twijfelen of ik het nu wel goed gelezen had. De salade smaakte best goed maar toch miste ik er een smaakje aan. Toen de borden werden opgehaald vroeg de serveerster of het lekker had gesmaakt. Ik vroeg haar of het klopte dat er geen appel in de salade hoorde te zitten.
Ze pakte de kaart erbij en moest met een rood hoofd bekennen dat het er appel in deze salade geitenkaas had moeten zitten. Ze schaamde zich best wel en vroeg aan de kok/eigenaar wat de reden was. Ze kwam bij ons terug om te vertellen dat de kok het helemaal vergeten was. Ter compensatie kregen we een kop koffie/thee van de zaak.

Toch was ik wel benieuwd hoe deze salade zou smaken met appel. Dus heb ik hem thuis ook gewoon gemaakt. En ik kan je zeggen dat hij met appel wel lekkerder is. Daarom deel ik graag met jullie dit recept omdat het super gezond, eenvoudig en onwijs lekker is

salade geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen
½ rolletje geitenkaas op kamertemperatuur
1 flinke hand rucola
1 flinke hand veldsla
(of als je zelf een lekkere combinatie weet, gebruik je dat)
½ appel met schil
¼ rode paprika
paar druppels balsamicocreme  en wat zonnebloempitten om te garneren

Ingrediënten voor de dressing
6 el olijfolie extra vierge
2 el witte wijn azijn
1 el honing
1 tl mosterd
2 el zongedroogde tomaten klein gesneden
draai peper

Zo maak je de het
Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen en zet apart. Snij de geitenkaas in dunne plakjes. Verwijder de pitjes van de paprika en appel en snij ze in dunnen reepjes. Meng de sla goed door elkaar en verdeel dit over de borden. Lepel daar de dressing voorzichtig over heen. Verdeel de appel, geitenkaas en paprika over de borden. Garneer de rand van het bord met wat druppels balsamicocreme en zonnebloempitten. Serveer er eventueel een geroosterde boterham of bolletje bij.

Eet smakelijk!

Heb jij deze salade geitenkaas gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Salade geitenkaas
Facebook
WhatsApp
Pinterest