Veldsla met mango en serranoham

Deze salade van veldsla met mango en serranoham vind ik zo lekker. De smaak explosie van deze salade is echt super. Salades zijn eigenlijk altijd gezond mits je er natuurlijk niet een hele klodder mayo overheen doet en je niet te scheutig bent met de serranoham.

 

Veldsla met mango en serranoham

Dit heb je nodig voor 4 personen
200 gr veldsla
2  mango’s in stukjes
1 paprika geel, in reepjes
150 gr serranoham plakjes
2 sneetjes brood
2 el lijnzaad gebroken
40 gr noten grof gehakt
olijfolie

 

veldsla met mango en seranoham (1)

 

Zo maak je het
Verhit een koekenpan bak de serranoham knapperig uit op middelhoog vuur.
Laat de serranoham uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snij het brood in blokjes van 1-2 centimeter (met of zonder korst, wat je lekker vindt).
Verhit in dezelfde pan nog een beetje olijfolie en bak de broodblokjes, met eventueel wat kruiden die je lekker vindt, in ongeveer 5 minuten tot croutons die goudbruin en krokant zijn.
Maak een dressing van olijfolie en azijn. Strooi hier de veldsla over. Leg hierop de stukjes mango en de reepjes gele paprika. En hussel door elkaar
Breek de serranoham in stukjes en verdeel dit over de sla. Verdeel de croutons over de sla. Hak de noten grof of breek ze wat met de hand en zet het lijnzaad klaar.
Serveer de veldsla met mango en serranoham direct.

Tip:
– Eet er eventueel wat stokbrood bij.

Laat je mij weten wat je van deze veldsla met mango en seranoham vindt? Via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Veldsla met mango en serranoham
Facebook
WhatsApp
Pinterest