Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Rucola pesto

Pesto is een basisrecept waar je zoveel mee kunt variëren. k maakte deze rucola pesto die erg goed lukte. Je hebt er alleen wel een keukenmachine voor nodig want om zoveel rucola met een vijzel fijn te malen zag ik niet echt zitten. Je kunt natuurlijk de amandelen vervangen door andere noten. Ik doe de pesto altijd in een schoon potje en schenk er dan nog een laagje olijfolie over. Maar dan nog moet je het snel opeten en natuurlijk steeds een schone lepel of mes pakken als je er iets van gebruikt. De nare eigenschap van zelf pesto maken is toch altijd wel dat het snel gaat schimmelen. Ik heb daar nog geen handige tip voor om dit te voorkomen. Je weet in ieder geval dat je echt binnen 1 week op moet eten.  Soms vries ik het ook nog wel eens in in zo’n ijsblokjes ding. Kun je steeds weer nieuwe pakken. Maar een ijsblokje pesto is alleen niet zo handig als je het even snel op een broodje wilt smeren 😛

 

 

Rucola pesto

Dit heb je nodig voor een klein potje
75 gr rucola
25 gr parmezaan, geraspt
1 el blanke amandelen
2 el olijfolie
snufje zout
geraspte schil en een klein beetje citroensap

 

rucola pesto

 

Zo maak je het
Doe de rucola, parmezaan en noten in een keukenmachine en hak het grof. Voeg de rest van de ingrediënten toe en hak totdat je tevreden bent over de structuur. Schenk er anders nog een scheutje olijfolie bij.
Voeg zout en peper toe en bewaar in een gesteriliseerd potje. Schenk bovenop een laagje olijfolie.
Serveer de pesto op toast of roer het door een salade, pasta, gnocchi of risotto.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rucola pesto
Facebook
WhatsApp
Pinterest