Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zalm hapje

Dit zalm hapje is een lekker klein voorgerechtje. Prima voor bij een uitgebreid diner en het kost niet veel tijd om te maken. Het doet mij een beetje denken aan vitello tonato maar dan een andere variant.  De combinatie van de rucola en de mousse van avocado vind ik erg lekker. En de sesampitjes geven het gerecht net een leuke draai. Dit hapje bedacht ik op het moment dat er nog een halve avocado in de koelkast lag. Echt lang kun je zo’n avocado niet bewaren, maar als je de pit erin laat zitten en het snijvlak besprenkeld met citroen hou je een avocado nog wel een dagje goed.

Voor de mouse heb je niet veel avocado nodig. Ik had zelfs aan een halve al te veel,  maar daar maakte ik een ander klein gerechtje van. Voor op een boterham of toastje sneed ik de rest van de zalm klein en roerde dit door de mousse. Zo hoef je niets weg te gooien en heb je verschillende gerechtjes gemaakt van dezelfde ingrediënten.

 

 

Zalm hapje

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 plakjes gerookte zalm
½ avocado
klein kneepje citroen
1 el crème fraîche
snufje peper
1 tl geroosterde sesampitjes
2 kleine plukjes rucola

 

zalm hapje

 

Zo maak je het
Lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak het fijn met een vork. Voeg de crème fraîche, citroen en de peper toe en meng alles goed door elkaar. Je avocadomousse  is nu klaar, nu kun je het gerechtje gaan opbouwen. Zet de bordjes klaar en leg op ieder bordje een klein plukje rucola. Snij de zalm door de helft en leg op de rucola. Schep hier ongeveer 1 eetlepel avocadomousse op. Strooi voorzichtig de sesampitjes erover. Serveer direct.

De avocadomousse die je over hebt bewaar je natuurlijk. Ik had nog zalm over uit de verpakking. Die heb ik klein gesneden en door de mousse geschept. Dit is weer erg lekker op een boterham of een toastje bij de borrel.

Nog een lekker voorgerechtje met zalm is dit hapje waar ook avocado en zalm in zit. Je kunt dus kiezen ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zalm hapje
Facebook
WhatsApp
Pinterest