Risotto met spruitjes

In februari had ik mij opgegeven voor de swiepswoepswap wat wordt georganiseerd door Mandy. Ik werd gekoppeld aan Eviekookt. Een heerlijk blog dat, zoals Evie zelf al aangeeft, bomvol smaakvolle recepten van over de hele wereld staat. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een keuze staat er op haar mooie blog. Maar toen kwam er een virus Nederland in dat het hele land lamlegde. En, ja, ook mij. Ik was totaal inspiratieloos. Iets wat mij niet snel gebeurt als het met kokkerellen te maken heeft. Risotto is voor mij een fijn gerecht om te maken omdat je gewoon 20 minuten rustig in een pan staat te roeren. Ik gebruikte als idee het recept van Evie van risotto met erwten en gebruikte i.p.v. de kleine groene rakkertjes een groter rakkertje: spruitjes. Een zen-momentje zullen wij maar zeggen. Wat ik de laatste tijd erg nodig heb. Door de spruitjes, die ik nu door deze risotto deed, is het meer een Hollandse risotto geworden, maar evenzogoed wel erg lekker. Met een flinke schep parmezaanse kaas, was dit een heerlijke maaltijd in deze bizarre tijd.

 

Risotto met spruitjes

Dit heb je nodig voor 3 personen
400 gr verse spruitjes
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 gr risotto
2 tomaten
ca. ½  liter kruidenbouillon
eventueel een scheutje witte wijn
100 gr geraspte parmezaanse kaas

 

risotto met spruitjes

 

Zo maak je het
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar. Snipper de ui en de knoflook. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en doe wat olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de risotto toe en fruit ook even aan. Zet het vuur lager. Blus af met een scheutje witte wijn (of een scheutje kruidenbouillon). Roer goed door en voeg weer wat bouillon toe als al het vocht is opgenomen door de risotto. Blijf roeren als je dit doet. Voeg steeds weer wat bouillon toe. Ga zo ongeveer 20 minuten door. Snij de tomaten in stukjes en voeg die als laatste toe. Als het goed is is de risotto dan gaar. Check dit even. Nu komt het belangrijkste. Voeg een hand geraspte parmezaanse kaas toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat de risotto zo, met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten staan. (Deze tip kreeg ik van een Italiaan en sinds ik dit doe is mijn risotto nog lekkerder).

2 reacties

  1. Hoi, er staat bij de ingrediënten dat je 2 tomaten nodig hebt, maar in het recept zie ik die niet meer terug…

    1. Hoi Laura, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het aangepast. Je voegt de tomaten pas toe aan het eind vlak voordat je de risotto met de deksel op de pan laat rusten. Dank je wel voor het doorgeven. Grtjs Pien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Risotto met spruitjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest