Rucolasoep vegetarisch 5-or-less

Hier in huis is iedereen dol op soep. Bijna wekelijks staat er hier wel een pan soep op tafel. En dat is niet alleen maar tomatensoep. Nu maakte ik een heerlijke rucolasoep. Aangezien ik zin had in een wat meer gebonden soep, maakte ik eerst een soort van roux. Voor een goede roux smelt je eerst boter in een pan met dikke bodem. Als alle boter vloeibaar is voeg je in één keer de bloem toe. Je roert dan heel goed en laat de bloem een beetje garen. Het wordt een dikke massa. Niet schrikken. Dit hoort. Je voegt dan beetje bij beetje de bouillon toe. Hierdoor krijg je een iets meer gebonden soep. Wij zijn fan van wat dikkere soepen. Hoe je deze rucolasoep maakt lees je hieronder. Je hebt er niet veel voor nodig om dit lekkere soepje te maken.

Rucolasoep

Ingrediënten voor 2 personen
50 gr boter
50 gr speltvolkorenmeel
125 gr rucola
2 (kruiden)bouillonblokjes
Garnering:
klein beetje rucola
snippers feta

Zo maak je het
Kook water in de waterkoker. Schenk 1 liter kokend water in een maatbeker en voeg de bouillonblokjes toe. Roer er een bouillon van.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg het meel toe en roer even goed door. Het wordt nu dus een dikke massa. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf tijdens het toevoegen van de bouillon steeds roeren. Voeg pas weer bouillon toe als al de bouillon in gemengd met de roux. De roux wordt natuurlijk wel steeds dunner. Maar dat is juist de bedoeling.

Snij de rucola grof en voeg dit toe als je al de bouillon in de pan hebt geschonken. Zet het vuur laag en laat de rucolasoep ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Pureer na 15 minuten de soep in de blender of met behulp van een staafmixer helemaal glad.
Schep de rucolasoep in een soepkom, leg er een plukje rucola op en strooi er wat kleine snippers feta over. Eet deze lekkere soep met een knapperig stuk donker brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rucolasoep vegetarisch 5-or-less
Facebook
WhatsApp
Pinterest