Rabarbermoes

JAAAA, het is er weer. Rabarber om rabarbermoes van te maken. Ik vind dit zo ontzettend lekker. Als ontbijtje (yoghurt met cruesli), in plaats van appelmoes naast mijn warme eten. Of gewoon helemaal puur. Echt ik kan me er op verheugen. Mijn moeder maakte het vroeger zo lekker, dat ik denk dat ik het daarom zo lekker vind.
Je maakt hem super simpel en snel, het is een werkje van niets. Was de rabarber, snij hem in stukken, scheutje sinaasappelsap en een lepeltje honing erbij.  Je kunt dit ook prima samen met je kind maken. Laat je kind de rabarber wassen en snijden. Sinaasappeltje uitpersen en in pan doen. Tijdens het koken (dat doe je natuurlijk samen) gaan jullie bedenken waar jullie het allemaal bij gaan eten.
Even laten koken totdat het gaar is. Ik doe er aan het eind ook nog een stuk of wat aardbeien door. Laten afkoelen en smikkelen maar. Wat je overhebt, bewaar je gewoon in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Rabarbermoes

Ingrediënten voor een schaaltje vol
300 gr rabarber
1 sinaasappel (of een scheut sinaasappelsap uit een pak)
1 el honing
15 aardbeien

Zo maak je het
Was de rabarber goed. Snij in stukken en doe in een pan. Pers de sinaasappel uit en voeg het sap bij de rabarber. Voeg de honing toe. Schenk er een scheutje water bij, zodat de rabarber net onder water staat. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat het pruttelen totdat de rabarber in draden uit elkaar valt. Roer goed door. Voeg de aardbeien toe en laat nog 1 minuutje meekoken. Zet het vuur uit en laat helemaal afkoelen.
En waar eet jij het bij??? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Tip: Eet de rabarber als ontbijtje yoghurt met cruesli, of over een bolletje ijs als toetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rabarbermoes
Facebook
WhatsApp
Pinterest