Chocolade ijs met amandelen

Bij dit zomerse weer wil je alleen maar heel veel ijs eten. Ik maakte laatst op een warme dag dit heerlijke chocolade ijs met amandelen. Wanneer je een ijsmachine hebt is het een fluitje voor een cent. Die machine’s zijn voor rond de € 50,– te koop. Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik deze machine heb aangeschaft.
Als we klaar zijn met eten wordt er regelmatig gevraagd of er ook nog een toetje is. Als ik aangeef dat er yoghurt in de koelkast staat, zie ik sombere gezichten. “Is er ook ijs?”, wordt er met verbazing gevraagd. En ja, dan heb ik altijd wel iets in huis om lekker ijs van te maken. Snel even wat ingrediënten pureren met de staafmixer, in de ijsmachine schenken en ongeveer 45 minuten later kunnen we genieten van lekker home made ijs. Zonder allemaal toevoegingen natuurlijk :-).

Ik had nog een pak kokoscreme in de koelkast staan. Er lag nog banaan op de fruitschaal en  cacao en een beetje honing heb ik altijd in huis. Zo ontstond dit lekkere chocolade ijs met amandelen. Alles pureren en HUP in de ijsmachine maar. Na ongeveer 5 minuten strooide ik er gebroken amandelen over. Zo kreeg het ijs een verrassende bite. En na 40 minuten konden we genieten!! 

Chocolade ijs met amandelen

Ingrediënten voor 4 personen
1 banaan
500 ml kokoscreme (een pakje vloeibare crème)
2 el cacao
1 el honing of rijststroop
2 el fijngesneden amandelen

Zo maak je het
Zorg dat de kokoscreme koud is. Ik bewaar de pakken gewoon in de koelkast :-). Je hoeft de ijsmachine dan minder lang te laten draaien. Geen nood als de crème nog niet koud is, dan laat je de machine gewoon wat langer draaien.
Pureer de banaan met een keukenmachine of staafmixer.
Voeg kokoscreme, cacao en honing en pureer dit mee zodat het helemaal vloeibaar wordt.
Pak nu je ijsmachine. Zet je ijsmachine aan en schenk het mengsel er voorzichtig in.
Strooi na ongeveer 5 minuten de fijngesneden amandelen toe. Laat de machine draaien totdat je tevreden bent over het resultaat.
Serveer direct of bewaar het in de vriezer. Haal het ijs er dan zeker 30 tot 45 minuten voordat je het gaat eten uit de vriezer. Je schept het ijs dan makkelijker in mooie bolletjes.

Heb je meer zin in ijs met fruit? Eerder maakte ik al ijs met zomerfruit en aardbeien yoghurt ijs. Dit ijs staat ook lekker snel op tafel!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chocolade ijs met amandelen
Facebook
WhatsApp
Pinterest