Ja hoor, het is eind van de maand en dus weer tijd voor de foodblogswap. Deze maand werd ik aan het mooie blog van Marianne gekoppeld. Op haar blog staat: Kookgek en foodie met een passie voor alles wat met koken en eten te maken. Zij houdt, net als ik, van gezond eten maar het moet wel een beetje makkelijk zijn. Lovemyfood is een blog met zoveel verschillende gerechten. Ik vond het weer een hele klus om een leuk recept uit te kiezen. Ik kon niet kiezen tussen de wrap met spinazie en quesadilla met zalm. Dus combineerde ik deze twee recepten en werd het een quesadilla met spinazie en zalm. Eén ding weet ik zeker, deze quesadilla komt hier zeker vaker op tafel. Want hij was echt super lekker. Dank je wel Marianne voor het idee :-).
Quesadilla met spinazie en zalm
Ingrediënten voor 2 personen
2 grote wraps
200 gr verse spinazie
1 sjalotje
1 teen knoflook
draai peper
6 zongedroogde tomaten
100 gr gerookte zalm
1 el pijnboompitten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed het rooster van de oven met bakpapier of een bakmat. Snipper het sjalotje en de knoflook. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de het sjalotje en de knoflook even aan. Voeg de spinazie toe en blijf roeren totdat de spinazie geslonken is. Zet het vuur uit.
Snij de zongedroogde tomaten klein. Ook de gerookte zalm snij je klein. Voeg dit bij de spinazie. Doe er nog een draai peper bij en meng alles goed door. Rooster de pijnboompitten op een stukje keukenpapier 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Voeg deze ook toe bij de spinazie.
Verdeel dit mengsel over twee helften van de wraps. Klap de wrap dubbel en leg op het rooster van de oven. Schuif de oven in en bak de quesadilla in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig.
Eet smakelijk!!
Laat hieronder in een reactie weten wat jij van deze super quesadilla met spinazie en zalm vindt. En deze quesadilla is ook erg lekker om uit te proberen.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren