Ken je die mop van dat konijn die worteltjestaart wilde kopen?? Hij vond hem vies maar deze hartige worteltjestaart met gehakt is echt niet vies. Ik maakte er kleine taartjes van door ze in een muffinvorm te bakken. Dat was een succes.
En gebruikte filodeeg maar je kunt hiervoor ook bladerdeeg gebruiken. Wij vinden het knapperige van filodeeg lekkerder voor een hartige taart (en filodeeg is minder vet). De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen. En als je er nog een salade bij maakt kun je zeker 3 monden voeden. Wil je liever een groene groente in je taartje, maak dan deze spinazie taartjes. Ook erg lekker.
Dit recept van worteltjestaart is echt niet vies, hij is gewoon lekker.
Hartige worteltjestaart met gehakt
Ingrediënten voor 2 à 3 personen
200 gr rundergehakt
12 grote velletjes filodeeg
300 gr wortel
100 gr feta
1 teen knoflook
3 eieren
snuf cayennepeper
½ tl paprikapoeder
olijfolie om in te vetten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm in met olie. Laat het filodeeg ontdooien. Schil de wortels en rasp ze grof. Snipper de knoflook. Snij de feta in stukjes.
Laat een koekenpan heet worden en bak het gehakt rul. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg ook de wortel toe en dek de pan af met een grote deksel. Laat dit 5 minuten zachtjes bakken.
Bekleed in de tussentijd de muffinvorm met filodeeg. Pak daarvoor 1 vel filodeeg. Smeer dit in met olie. Leg er een vel op, smeer weer in met olie en leg er een derde vel bovenop. Snij nu het filodeeg in vieren. Bekleed hiermee de muffinvorm. Herhaal dit nog 2 keer zodat alle 12 vormpjes bekleed zijn met filodeeg. Schep het gehakt wortel mengsel in elke vormpje. Kluts 3 eieren los en schep 1 à 2 el ervan in elke muffinvorm. Verdeel nu de stukjes feta erover. Schuif in de oven en bak in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin.
Je kunt er nog een lekkere frisse salade bij eten. Of maak er nog een sausje bij van yoghurt en knoflook, is altijd lekker erbij.
Eet smakelijk!
Hoe heb jij dit recept gemaakt, werd het een grote taart of allemaal kleintjes?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!