Pittige kip uit de oven

Toen ik deze foto van de lekkere pittige kip op de computer zag liep het water me weer in de mond. Een pittig gerecht voor een dag dat je wel wat pit kunt gebruiken en je snel iets op tafel wilt hebben staan. Dat gebeurt er als je dit maakt. Het is een makkelijke schotel om te maken. Even de kip lekker kruiden tot pittige kip en dan, hoppa in de oven.

De smaak is zo goed dat je het met heel veel kunt combineren. Wij aten het met aardappeltjes uit de oven en een tomaten salade (die stond nog in de koelkast). Terwijl ik het zat te eten bedacht ik me dat de volgende keer een frisse groene salade er ook prima bij zal smaken!!

Pittige kip

Ingrediënten voor 4 personen
4 kippendijen
0,5 citroen
1½ el honing
1½ tl sambal oelek, wil je nog pittiger doe dan meer sambal;-))
2 teentjes knoflook
1 tl ketoembar (korianderpoeder)
1 tl djinten (gemalen komijnzaad)
1 tl djahé (gemberpoeder)
peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de kippendijen op een paar plekken een beetje in, daardoor worden ze sneller gaar.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de kippendijen in de ovenschaal.
Maak in een schaaltje een papje van alle andere ingrediënten. Schenk dit over de kippendijen en zorg dat alle kip bedekt is met een laagje.
Zet de schaal in de oven. Kijk na ongeveer 20 minuten of de kip al een beetje bruin is. Zet de laatste 5 minuten de grill aan zodat de bovenkant van de kip lekker krokant is. Blijf er wel bij want het kan hard gaan.

Eet smakelijk!!

Met wat heb jij deze pittige kip gegeten?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige kip uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest