Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Lasagne gerookte kip

Vandaag een heerlijke lasagne gerookte kip. Een van onze kinderen zei de eerste keer dat ik dit maakte dat het smaakte zoals hij het in Italië had gegeten. Hij heeft een half jaar in Italië gewoond en regelmatig bij locals gegeten. Hij herkende dit gerecht wat hij daar had gegeten.  Een reuze lief compliment;-)) Ik had de gerookte kip zelf gerookt in de rookoven. Een leuk klusje om te doen. Terwijl de kip stond te roken, maakte ik de lasagne.

Een echt Italiaans recept dus. Super lekker! Soms maak ik hem alleen met een goed gevulde pastasaus en zonder spinazie. Ook dit smaakt erg goed. 

lasagne gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen
1 portie zelfgemaakte pastasaus (of een pot kant en klare pastasaus)
200 gr lasagne
250 gr mascarpone
250 gr gerookte kip
50 gr Parmezaanse kaas, geraspte
optioneel: 300 gr verse spinazie (of diepvriesspinazie)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm de mascarpone 20 sec op vol vermogen in de magnetron zodat het vloeibaar wordt.
Versnipper de gerookte kip in de foodprocessor of snij het zelf heel fijn.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Roerbak de spinazie in eens beetje olie. (Wanneer je diepvriesspinazie gebruikt laat deze dan ontdooien).
Verdeel de helft van de spinazie erover en daarover 1/3 van de mascarpone. Bedek met lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel er de helft van de gerookte kip over.
Bedek opnieuw met lasagnebladen, de rest van de spinazie en vervolgens weer 1/3 van de mascarpone. Dek af met lasagne en de rest van de pastasaus en gerookte kip. Doe daar weer lasagne vellen over en bestrijk met de rest van de mascarpone en strooi de geraspte Parmezaanse kaas over.
Bak de lasagne gerookte kip in het midden van de oven in circa 35-45 minuten bruin en gaar.
Eet smakelijk!!!

gerookte kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Lasagne gerookte kip
Facebook
WhatsApp
Pinterest