Mayonaise

Na veel mislukte pogingen om zelf mayonaise te maken vond ik op Youtube een filmpje van een Belgische kok. Hij legde uit hoe je super simpel zelf snel een goede mayonaise kunt maken. Ik geloofde mijn ogen niet toen ik zag wat hij deed. Dat wilde ik zelf ook proberen en zowaar. Voor het eerst in mijn leven een goede zelfgemaakte mayonaise. Daarna ben ik gaan experimenteren met smaken. Met 2 teentjes knoflook of 2 tl kerrie. Het maakt niet uit. Als de je dit basis recept gebruikt om mee te beginnen, dan kun je daarna erop los variëren. Voeg een smaak toe die jij lekker vindt. Succes verzekerd. Ik ben benieuwd welke smaken jullie uitproberen. Veel plezier!

Mayonaise

Ingrediënten ongeveer 500 gram
1 ei
tot 100 ml aanvullen met witte wijn azijn
2 tl mosterd
300 ml zonnebloemolie
snuf zout en peper

Zo maak je het
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Doe het ei in de maatbeker van je staafmixer en vul aan tot 100 ml met witte wijn azijn.
Voeg de rest van de ingrediënten toe.
Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en zet hem aan op de snelste stand.
Trek heel rustig de staafmixer en dus de mayonaise naar boven. En klaar ben je.
Doe het over in een schone glazen afsluitbare pot en bewaar in de koelkast.

Tip:
* Voeg ook eens 2 uitgeperste teentjes knoflook toe of 2 tl gedroogde kruiden die je lekker vindt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mayonaise
Facebook
WhatsApp
Pinterest