Type what you are searching for:

Vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spek

Pienskeuken / Hoofdgerechten  / Vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spek
vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spek

Mijn groenteman heeft weer verse boerenkool en zuurkool te koop. Ik kijk er iedere herfst naar uit dat het weer verkrijgbaar is. Ik had nog vega spek in de koelkast liggen dus bedacht om een vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spek. Een mond vol voor dit recept maar wij hebben er van zitten smullen. Dit recept kun je natuurlijk ook met echt spek maken, zeker weten dat dit ook goed smaakt. Ookal eet ik geen vlees meer, ik kan mij de smaak van echt spek nog goed herinneren. Dus doe vooral wat je zelf wilt.

Vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spek

Ingrediënten voor 2 personen
2 grote zoete aardappels
300 gr verse boerenkool
200 gr (vega) spekblokjes
1 tl gerookte paprika
100 gr parmezaanse kaas
1 (kruiden)bouillonblokje

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op de grill stand of zo heet mogelijk.
Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Kook water. Doe de zoete aardappel samen met de boerenkool en het bouillonblokje in de pan en schenk het gekookte water erbij. Kook de groente in ongeveer 15 tot 20 minute gaar.

Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekblokjes. Strooi de gerookte paprika erover en bak het in ongeveer 5 minuten knapperig. Het vega spek wordt niet echt knapperig maar dat wordt het wel een beetje als de schotel wordt afgebakken in de oven.

Check af en toe of de zoete aardappel gaar is. Als dit het geval is, giet je het water af.

Pak de pureestamper erbij en maak van de boerenkool en zoete aardappel een stamppot. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en doe de boerenkool stamppot in de ovenschaal. Verdeel het over de schaal. Schep de spekblokjes er over en dek af met een laagje van de parmezaanse kaas.

Schuif de ovenschaal ongeveer 5 minuten de oven in. Kijk uit dat het niet te hard gaat. Bij mij was 5 minuten genoeg, maar iedere oven is anders.

Serveer direct en geniet van deze vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spek.vega boerenkoolstamppot met zoete aardappel

No Comments
Leave a Comment