Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Muesli choco repen met noten

Muesli repen, ik ben er dol op. Ik krijg van mijn groenteman op de markt vaak hele rijpe bananen mee omdat hij ze niet meer kan verkopen. En weggooien is niet nodig want ik maak er heerlijke repen of bananenbroden van. Voor mij een uitgelezen kans om lekker te experimenteren met verschillende ingrediënten. En dat doe ik dan dus bijna iedere week. Inmiddels zijn er al heel wat muesli repen uit Piens oven gekomen. Deze muesli choco repen met noten vielen ook goed in de smaak. Er werd geproefd en ze werden goedgekeurd. Ik moest er nog een foto van maken dus ze moesten wachten om er verder van te snoepen. De volgende dag werd er dan ook gevraagd of ik er al een foto van gemaakt had, want ze hadden zoooooo’n trek in deze repen. Toen ik aangaf dat de foto’s waren gemaakt werd er meteen aangevallen ;-).
Hoe je ze maakt is eigenlijk super simpel. Je leest het hieronder. Veel plezier met maken.

 

Muesli choco repen met noten

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 grote repen
3 rijpe bananen
90 gr havermout
10 gr kokosrasp
1 el cacao
70 gr gemengde noten
3 dadels
25 gr rijststroop

 

muesli choco repen met noten

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Prak de bananen fijn in een beslagkom. Snij de dadels in kleine stukjes. Voeg de stukjes dadels samen met alle andere ingrediënten bij de banaan in de beslagkom. Roer met een spatel alles goed door. Het wordt een plakkerig geheel. Schep het mengsel in de cakevorm. Verdeel het over de hele cakevorm en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
Schuif de vorm de oven in en bak de muesli noten choco repen in ongeveer 35 minuten gaar.
Til uit de vorm en laat afkoelen. Snij als het helemaal is afgekoeld in repen van ongeveer 2 cm breed. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze nog een keer door te snijden, dan krijg je kleinere repen. Lekker om naar school mee te geven aan de kinderen als 10-uurtje.

Bewaar de repen in de koelkast, dan blijven ze de hele week lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Muesli choco repen met noten
Facebook
WhatsApp
Pinterest