Type what you are searching for:

Piens Twickers !!!!!!

Pienskeuken / Tussendoortje  / Piens Twickers !!!!!!
twickers

Piens Twickers !!!!!!

En de naam is bekend, het is Piens Twickers geworden. Ik kan je uit betrouwbare bron vertellen dat het super lekker is bij een warme kop thee of koffie. Gewoon maken dus.

Piens twickers

Ingrediënten voor een schaaltje lekkers
Koeklaag: 
100 gr speltmeel
30 gr honing
60 gr gesmolten kokosolie
1 tl baking soda
snufje zout
Karamellaag:
200 gr medjoul dadels
10 gr kokosolie
2 handjes cashewnoten (in stukjes)
Chocolade toplaag:
6 el kokosolie
1½ el cacao
1½ el honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 12×20). Bekleed deze met bakpapier. Wanneer je een prop maakt van het bakpapier en je die nat maakt onder de kraan, kun je het makkelijker in de ovenschaal krijgen 😉 Meng de ingrediënten voor de koek goed door elkaar in een kom. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk het goed aan. Bak het 12 tot 15 minuten in de oven en laat het vervolgens volledig afkoelen in de koelkast, of wanneer je haast hebt kun je het in vriezer zetten.
Nu ga je de karamellaag maken. Ontpit de dadels en doe deze samen met de kokosolie in de keukenmachine. Draai hier een dikke brij van. Verdeel het over de afgekoelde koeklaag en smeer het voorzichtig uit. Je kunt hiervoor het beste je lepel of spatel nat maken, zo kun je de laag mooier glad krijgen. Als de hele koeklaag is bedekt met de karamel strooi je de kleine stukjes cashewnoten erover. Duw die voorzichtig in de karamellaag.
Smelt de kokosolie en meng de cacao en honing erdoor. Proef of het een lekkere smaak heeft en schenk dit over de karamellaag. Draai de schaal een beetje rond, zodat de chocolade over de hele schaal vloeit.
Zet de schaal zeker nog 1,5 uur in de koelkast om goed af te koelen. Snij er met een scherp mes mooie vierkantjes van. Je kunt deze lekkernij in een afgesloten bakje in de koelkast zeker 1 week goed bewaren, maar ik denk dat je dat niet gaat lukken  😀

Geniet ervan!!

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment