Pepernoten tiramisu

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Yes, Sinterklaas is er weer met zijn (in wat voor kleur dan ook) Pieten. Maak daarom voor vanavond deze heerlijke pepernoten tiramisu. Behalve de Amaretto is deze tiramisu zonder geraffineerde suikers. Soms mag je best een beetje zondigen. Voor het geval je geen pepernoten meer hebt, op Pienskeuken staat een goed recept voor  suikervrije pepernoten. Deze pepernoten tiramisu verander je heel snel in een tiramisu voor de kerst. Dan bak je met de kerst geen pepernoten maar gewone koekjes van het deeg :-). En wil je tiramisu zonder koek. Dat kan natuurlijk ook. Dan heet het eigenlijk volgens mij geen tiramisu meer, maar wat maakt dat uit. Het mascarpone mengsel is zonder pepernoten ook heeeeeel erg lekker.  Liever een tiramisu zonder alcohol? Daar heeft Pienskeuken ook een recept voor de kidsproof pepernoten tiramisu bedacht. 

Pepernoten tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen
250 ml mascarpone
250 ml slagroom
14 el Amaretto (of meer)
1½ el honing
2 handjes pepernoten
1 kop sterke koffie
cacaopoeder

Zo maak je het
Zet 4 mooie glazen klaar. Leg op de bodem een laagje pepernoten. Schep per glas 1 el koffie en 1 el Amaretto op de pepernoten.
Doe de mascarpone, honing, slagroom en 6 el Amaretto in een kom en klop met de mixer tot een dikke massa. Proef of je dit mengsel lekker vindt. Voeg anders nog een klein scheutje Amaretto toe en roer nog goed door.
Schep voorzichtig een laagje van het mascarpone mengsel het de pepernoten. Leg hier weer een laag pepernoten op met 1 el koffie en 1 el Amaretto per glas met weer een laagje van het mascarpone mengsel. Strooi er wat cacaopoeder op en zet minstens 1 uur in de koelkast (Langer mag ook).
Garneer de pepernoten tiramisu vlak voor je het gaat eten nog met  verkruimelde pepernoten.

En dan is het gewoon GENIETEN!

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pepernoten tiramisu
Facebook
WhatsApp
Pinterest