Chocolademousse met mokkamousse

Allemachtig lekker is deze chocolademousse met mokkamousse. De combinatie is echt super lekker. Het is alleen wel allemachtig machtig. Ik maakte het voor 4 personen. Maar ik moet je eerlijk zeggen. Het is echt een heel machtig toetje. Dus ik zette mijn glas afgedekt (met mijn naam erop) in de koelkast. Mijn andere tafelgenoten deden hetzelfde. Zo konden we er twee keer van smullen.De volgende keer doe ik het dus in kleinere glaasjes. Door de cruesli, nootjes en chocolade stukjes zat er ook nog een crunchy door. Een tip voor de december maand. Maak dit toetje in kleine glaasjes, als je vrienden te eten krijgt. Ik denk dat het even helemaal stil aan tafel wordt als ze de eerste hap nemen.
Terwijl ik dit recept zit uit te werken, loopt het water me alweer in de mond. Nu wil jij natuurlijk weten hoe je dit allemachtige lekkere toetje maakt. Dat zal ik je nu gaan vertellen. Dit komt hier vaker op tafel.

Chocolademousse met mokkamousse

Ingrediënten voor 8 personen
Voor de mokkamousse
300 ml room (sojaroom)
50 gr chocolade 85%
50 gr noten
2 el kokosbloesemsuiker
1 klein kopje sterke koffie
1 tl agar agar

Voor de chocolademousse
2 avocado’s
2 bananen
5 eetlepel cacao
1 el citroensap
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
cacaonibs en cruesli

Zo maak je het
Chocolademousse
Schil de avocado. Haal de pit eruit en doe samen met de banaan in de blender of pureer het met een staafmixer. Voeg het citroensap, kokosbloesemsuiker en de cacao toe. Pureer tot een mooi egaal mengsel. Schep voorzichtig in een mooi glas en zet even apart.

Mokkamousse
Doe de room in een beslagkom en klop met de mixer of keukenmachine een stevige room. Maak de chocolade en noten fijn met een deegroller of koekenpan (leef je lekker uit).
Doe de koffie in een pannetje en zet op het vuur. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer zodat de suiker oplost. Voeg de agar agar toe en breng het koffiemengsel al roerend aan de kook. Als het kookt draai je het vuur uit. Zet de pan op een koude ondergrond en laat, al roerend, het mengsel afkoelen naar handwarm.

Pak nu de beslagkom met de room erbij en voeg het koffiemengsel toe. Spatel dit er voorzichtig door. Spatel ook stukjes chocolade en noten door het mengsel. Doe dit rustig zodat de room lekker luchtig blijft. De mokkamousse is nu klaar. Niet proeven hoor, want je blijft ervan eten ;-).
Schep de mousse op de chocolademousse. Zet dit heerlijke nagerecht zeker 4 uur in de koelkast om door en door koud te worden. Garneer vlak voordat je deze chocolademousse met mokkamousse op tafel zet met cacaonibs en/of cruesli.

BewarenBewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chocolademousse met mokkamousse
Facebook
WhatsApp
Pinterest