Pasta met tonijnballetjes

Deze pasta met tonijnballetjes is een heerlijk gerecht, wat weer eens iets anders is dan de pasta bolognese. Dit gerecht is minder vet dan de variant met gehakt. Je kunt de saus eventueel nog verrijken met wat extra groente wat je mee laat stoven tegelijkertijd met de tomaten.  Wij aten er nog een salade bij om toch aan onze dagelijkse hoeveelheid groente te komen. Ik maakte de schotel van te voren en heb het later opgewarmd in de oven terwijl de pasta op het vuur stond. Je kunt het “deeg” voor de balletjes met de keukenmachine maken maar zonder machine lukt het ook prima. Je moet dan alles in een kom doen en goed mengen met een vork.

 

 

Pasta met tonijnballetjes

Dit heb heb je nodig voor 2 personen

Voor de saus

500 gram tomaten
1 el Italiaanse kruiden
100 ml witte wijn
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden

Voor de tonijnballetjes

1 blikje tonijn uitgelekt
flinke hand pijnboompitjes
1 bosuitje, in stukjes gesneden
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
1 el Italiaanse kruiden
paneermeel naar behoefte

Voor de pasta en garnering

pasta voor 2 personen
Parmezaanse kaas

 

pasta met tonijnballetjes

 

Zo maak je het
Start met het maken van de tonijnballetjes. Doe hiervoor alle ingrediënten voor deze balletjes , behalve het paneermeel, bij elkaar in een beslagkom of keukenmachine en meng goed door. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Voeg zoveel paneermeel toe totdat het mengsel niet meer heel erg nat is. Rol nu balletjes van het mengsel ter grootte van golfballetjes of kleiner. Zet de balletjes in de koelkast terwijl je de saus gaat maken.
Voor de saus doe je wat olie in een (hapjes)pan. Fruit vervolgens de ui en de knoflook op zacht vuur. Voeg dan de tomaten (eventueel de extra groente) en de Italiaanse kruiden toe en laat even zachtjes bakken. Voeg als laatst de wijn toe en laat het prutje met de deksel op de pan 15 minuten op laag vuur stoven. Als de tomaten zacht zijn, pureer je de saus met de staafmixer of in de keukenmachine tot een dikke saus en houdt warm op een warmhoudplaatje, of schenk de saus in een ovenschaal.

Verwarm vervolgens dezelfde pan weer op en voeg wat olie toe. Bak de tonijnballetjes op middelhoog vuur rondom bruin.
Kook nu pasta naar keuze volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Je kunt de balletjes in de saus serveren of apart. Ik deed ze in het ovenschaaltje erbij zodat ik het in een keer op kon warmen.
Dit is ook een heerlijk gerechtje om bij de borrel te serveren. Maak dan de balletjes wat kleiner.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pasta met tonijnballetjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest