Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Gnocchi met zalm

Pienskeuken / Ovenschotel  / Gnocchi met zalm
gnocchi met zalm

Gnocchi met zalm

Gnocchi heb ik sinds kort ontdekt en hoe. Het is een soort van pasta. Je kunt er veel verschillende gerechten mee maken.  Ik heb nu standaard wel een aantal porties in de vriezer liggen. Een dag voor de kerst een lekker maaltje met gnocchi. Vandaag maak ik er een heerlijke gnocchi met zalm schotel mee. In deze schotel zit lekker veel groente en stukjes mozzarella en feta als topping. Echt super. De smaak beleving van alle ingrediënten is zo apart en lekker. De groente heeft ook nog een lekkere bite. In huize Pienskeuken wordt deze schotel erg gewaardeerd. Ik ben benieuwd hoe jij dit gerecht vindt.

Gnocchi met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
500 g gnocchi di patata
1 ui
1 courgette
2 teentjes knoflook
1 prei
olijfolie om in te bakken
2 el tomatenpuree
2 pomodori tomaten
1 bos basilicum
250 gr zalmfilet zonder vel
150 gr mozzarella
75 gr feta

Zo maak je het
Maak deze gnocchi of als je hem kant en klaar hebt kook je hem volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en snij de knoflook in dunnen plakjes.
Snijd de courgette in stukjes.
Snij de prei in ringen en was goed het zand eruit.
Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de ui en de knoflook 2 minuten.Doe de courgette en de prei erbij en bak circa 4 minuten.Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de tomaten en zalm in blokjes.
Scheur de basilicum grof.
Voeg de gnocchi, zalm, tomaten en twee derde van de basilicum toe.
Snijd de mozzarella in plakken en verbrokkel de feta.
Verdeel het mengsel over een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella en de feta erover heen en bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de schotel uit de oven komt strooi je er nog wat gescheurde verse basilicumblaadjes over.
Wanneer je deze gnocchi met zalm schotel van te voren maakt. Bak hem dan op 180 graden in 40 minuten gaar en warm.

Eet smakelijk!

gnocchi met zalm

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 45,- Sluiten