Courgette knolselderij soep – Instock cooking

Heb jij dat nu ook. Ligt er een halve knolselderij in de koelkast of vriezer omdat je maar een halve hebt gebruikt. Ik gebruikte een helft een tijdje terug voor een pan erwtensoep en deed de andere helft in stukken in de vriezer. Om de vriezer weer wat leger te krijgen wilde ik die knolselderij gebruiken. Ik bedacht dat het misschien samen met een aantal courgettes een lekker soepje kon worden. Dus dook ik de keuken in en na iets meer dan een half uur kwam er een heerlijke courgette knolselderij soep uit de keuken. Een helft aten wij met z’n tweetjes op. Met de andere helft maakte ik mijn zus gelukkig mee. Hoe je deze simpele (ook nog eens vegetarische) soep maakt lees je hieronder. 

Courgette knolselderij soep

Ingrediënten voor 4 personen
3 courgettes
½ knolselderij
2 uien
4 kruiden bouillonblokjes
1 tl knoflookpoeder
zout en peper
olie

courgette knolselderij soep

Zo maak je het
Snipper de uien. Snij de courgettes overlangs door midden en snij dan in dikke plakken. Schil de knolselderij. Snij de knolselderij in dikke repen. Kook water in de waterkoker.
Fruit de ui even aan in een beetje olie. Voeg knoflookpoeder toe en fruit ook heel even aan. Voeg de courgettes en de knolselderij toe en schenk er kokend water op. Voeg zoveel water toe dat de groenten nog net boven het water uitsteekt. Je kunt de soep aan het eind altijd nog dunner maken als je hem toch te dik vindt.
Voeg ook de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de soep zo ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Check of de groente gaar is. Zo niet laat het dan nog even langer pruttelen.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Proef of je tevreden bent en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Wij aten er een Italiaans brood bij en hadden ruim genoeg eraan. Ook een lekker donker brood smaakt hier heerlijk bij.

courgette knolselderij soep

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Courgette knolselderij soep – Instock cooking
Facebook
WhatsApp
Pinterest