Search
Close this search box.
No bake dadel noten reepjes

Waarom moet ik nu toch altijd de oven gebruiken als ik iets lekkers wil maken. Om daar eens verandering in maken deel ik met jullie deze no bake dadel noten reepjes. Erg lekker als tussendoortje. De bovenlaag is lekker smeuïg en de onderkant is zacht en heerlijk van smaak. Je maakt ze in 5 minuten. Zet ze dan zeker een uurtje in de koelkast en snij ze in stukken. En hoe groot je die stukken maakt, laat ik helemaal aan jou over. Dit snackje is helemaal vegan en wanneer je glutenvrije havermout gebruikt ook nog glutenvrij. Wat wil je nog meer.

 

No bake dadel noten reepjes

Dit heb je nodig voor ca. 14 kleine reepjes
Voor de onderlaag:
150 gr medjol dadels
60 gr havermout (eventueel glutenvrij)
1 el water
40 gr gemengde noten

Voor de smeuïge toplaag:
160 gr medjol dadels
2 tot 3 el water

Voor de topping:
handje notenstukjes van bijvoorbeeld de Notenshop, of hak zelf gemengde noten klein.

 

no bake dadel noten reepjes

 

Zo maak je het
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Ontpit de dadels voor de onderlaag en doe die samen met de havermout en de gemengde noten in de keukenmachine. Draai alles klein en voeg dan ca. 1 el water toe. Draai nog even door. Het moet een plakkerig geheel worden.
Doe dit mengsel in het bakblik en druk goed aan. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Maak de lepel steeds een beetje nat, zo blijft het mengsel niet aan je lepel plakken.
Ontpit nu de dadels voor de toplaag en doe die in de keukenmachine. Draai eerst even zodat de dadel al wat kleiner is en voeg dan, terwijl de machine draait het water toe. Het moet een lekker smeuïg geheel worden wat je over de toplaag heen kunt smeren.

Smeer dit mengsel gelijkmatig over de toplaag. Strooi de notenstukjes hierover en verdeel over de toplaag. Zet het bakblik zeker 1 uur in de koelkast. Snij er dan repen van met een scherp mes. Maak je mes ook af en toe even nat, want plakt behoorlijk.
Bewaar de no bake dadel noten reepjes in de koelkast. Neem ze mee als tussendoortje of als snack voor na het sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

No bake dadel noten reepjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest