Abrikozen dadel repen

Zoals jullie misschien al wel weten is dat ik veel van mijn ingrediënten koop bij DeNotenshop. Daar vond ik ook een lekker recept van abrikozen repen, die ik iets aanpaste en er mijn eigen abrikozen dadel repen van maakte. Het werd een frisse en voedzame reep waar je aan een klein stukje genoeg hebt. Ik gebruikte een cakevorm waar ik ze in bakte en sneed ze toen eerst in 12 repen. Ik at zo’n hele reep en kwam al snel tot de conclusie dat ik aan de helft ook zeker genoeg heb als lekker gezond tussendoortje of als opkikkertje na het sporten.

 

Abrikozen dadel repen

Dit heb je voor 12 grote of 24 kleine repen
250 gr gedroogde abrikozen
200 gr dadels
100 gr cranberry’s stukjes
50 gr gemengde noten stukjes (optie: + nog wat extra voor de garnering)
100 gram havermout
80 gram kokosolie
60 gr rijststroop

 

abrikozen dadel repen

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Ontpit de dadels en doe die samen met de gedroogde abrikozen in een bakje/schaaltje en schenk er heet water bij. Laat ze 15 minuten weken in het hete water, zo worden ze lekker zacht en kun je ze goed malen. Giet ze na 15 minuten af en doe ze in de keukenmachine. Laat de machine even draaien totdat het een plakkerige massa is geworden. Er mogen best nog stukjes in blijven zitten hoor. Doe het abrikozen/dadel mengsel in een kom. Smelt de kokosolie in de magnetron en schep 80 gram kokosolie bij het mengsel. Doe ook de andere ingrediënten erbij. Roer met een spatel totdat alles goed is gemengd.
Schep het abrikozen dadel repen mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Maak de lepen even nat, zo blijft het mengsel niet zo aan de lepel plakken.
Strooi eventueel de notenstukjes of bijvoorbeeld kokosvlokken er nog over en druk dat nog even aan.

Schuif de vorm de voorverwarmde oven in en bak de abrikozen dadel repen in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de vorm hierna afkoelen op het aanrecht (onderzetter eronder natuurlijk) totdat hij dusdanig is afgekoeld dat je de vorm in de koelkast kunt zetten. Laat hem daar ongeveer 1 tot 2 uurtje staan en snij hem dan in stukken. Zoals ik hierboven aangaf had ik het eerst in 12 langwerpige repen gesneden, maar dat vonden wij net te groot. Dus sneed ik de rest van de repen nog een keer door de helft. Dan kun je zelf kiezen of je er aan 1 of 2 genoeg hebt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Abrikozen dadel repen
Facebook
WhatsApp
Pinterest