Type what you are searching for:

Mug brownie, super makkelijk

Pienskeuken / Samen met je kind  / Mug brownie, super makkelijk
mug brownie

Mug brownie, super makkelijk

Kennen jullie dat ook?? Je hebt trek in iets lekkers maar om nu een hele cake te bakken is ook niet nodig. Even de zoete trek stillen zal ik maar zeggen. Wanneer ik zo’n aanval krijg maak ik vaak deze mug brownie. Hier heb je geen oven voor nodig. Je roert wat ingrediënten door elkaar, zet de ‘mug’ met beslag 1½ minuten op vol vermogen in de magnetron. En na 1½ minuut kun je genieten van een heerlijke mug brownie. Ik heb hier altijd genoeg aan en vaak krijg ik hem niet eens helemaal op. Ben je een liefhebber van slagroom? Met een klodder slagroom is het helemaal een feestje.

Deze gezonde mug brownie is ook nog eens super leuk om samen met je kind te maken. Het ziet er namelijk grappig uit als je hem in de magnetron zet. Je ziet de cake boven de mok komen. Soms loopt er een straaltje beslag over de rand en denk je dat je mok overstroomt. Het lijkt wel op toveren. Maak er samen met je kind een kleine goochelshow 🙂 Succes verzekerd!!

Wanneer je een grote mok gebruikt hoef je echt niet bang te zijn dat je na afloop je hele magnetron hoeft schoon te maken 😉 Ik gebruikte mijn favoriete mok, de grote mok van Blond Amsterdam. En om mijn chocolade shot compleet te maken at ik er een lekkere twix bij.

Mug Brownie

Ingrediënten voor 1 mug brownie
4 el bloem (ik gebruikte speltbloem maar elk ander bloem kan ook)
2 el honing
1 ei
1 el cacao
½ tl baking soda of 1 tl bakpoeder
1 tl olie

Zo maak je het
Ik kan nu een heel lang verhaal schrijven hoe je deze mug brownie maakt maar eigenlijk kan het heel kort.
Doe alle ingrediënten in de mok en roer tot een egaal beslag. Zet 1½ minuut op vol vermogen in de magnetron.
KLAAR!

Zet in de tijd dat je brownie in de magnetron staat een lekkere kop koffie of thee. En vergeet niet af en toe door het raampje van je magnetron te kijken, het is echt super leuk om te zien.
Wanneer hij klaar is pluk ik steeds stukjes cake uit de mok maar je kunt hem natuurlijk ook uit de mok halen en gezellig op een schoteltje zetten.

4 Comments
  • B
    28/06/2017

    Luit het ook met bakpoeder in plaats van baking soda en volkorenmeel in plaats van bloem?

  • Gera
    14/11/2015

    Waar kun je bakingsoda kopen en wat is dat?

Leave a Comment