Gezonde muffin met aardbei en kokos

Oef, deze muffin met aardbei en kokos is een gezond tussendoortje en ook leuk om samen met je kind te maken. Je gebruikt er geen meel voor. Dit vervang je namelijk door havermout wat weer iets gezonder is. Je zoet het met banaan en een klein beetje honing.  En door  de aardbeien die je erdoor doet, wordt het lekker fris. Ik gebruikte diepvries aardbeien. Die heb ik bevroren en wel door het beslag gespateld. Toen ze uit de oven kwamen borrelde de muffins  daar waar de aardbeien aan de buitenkant van de muffin zaten. Een grappig gezicht. En toen ik er eentje openmaakte liep het water me helemaal in de mond. Zo’n verrassende smaak. Voor mensen die geen koemelk mogen gebruik je gewoon een ongezoete amandelmelk.

 

Muffin met aardbei en kokos

Dit heb je nodig voor 12 stuks
1 banaan
2 eieren
125 ml (amandel)melk
1 tl baking soda
125 gr havermout
2 handjes aardbeien (uit de vriezer)
40 gr kokos (geraspt)
1 el honing
snuf zout

 

muffin met aardbei en kokos

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een muffinvorm met papieren muffinvormpjes.
Doe de havermout met de banaan, het bakpoeder, de eieren en de melk in de keukenmachine en draai er een glad beslag van.
Voeg de honing toe en spatel dit samen met de kokos erdoorheen.
Spatel daarna voorzichtig de aardbeien door het beslag. Ze moeten niet stuk gaan namelijk.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en zorg dat er in ieder geval in elke muffin één aardbei zit. Schep ze tot net onder het randje van het papieren vormpje. Zet de muffins ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven en bak ze goudbruin en gaar. Om te checken of ze gaar zijn, steek je een satéprikker in de muffin. Wanneer die er droog en schoon uitkomt, is de muffin gaar.

In een luchtdichte verpakking zijn deze muffins zeker 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt ze natuurlijk ook invriezen. Dan heb je voor een later moment ook nog iets lekkers.
Tip: Maak deze muffins ook eens met frambozen in plaats van de aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gezonde muffin met aardbei en kokos
Facebook
WhatsApp
Pinterest