Naanbrood met 2 ingrediënten (v)

Koop jij wel eens kant en klaar naanbrood? Ik weet zeker dat als je dit eenmaal zelf een keer hebt gemaakt, je niet meer anders wil. En het is nog super simpel om zelf te maken ook. Hier heb je ook maar 2 ingrediënten voor nodig. Meel en yoghurt (en een btje zout) Voor het geval je geen deegroller in huis hebt. Gebruik je gewoon een wijnfles of andere rond fles, die kan ook prima dienen als deegroller. Op mijn werk gebruik ik altijd de flessen aanmaaklimonade. Aangezien we daar niet 10 deegrollers hebben. Die flessen werken ook prima en de kinderen vinden het wel erg grappig. Gebruik voor de veiligheid wel een fles die nog niet open is, naanbrood met aardbeien smaak lijkt mij niet zo´n goede combi 🙂

 

Naanbrood

Dit heb je nodig voor 8 stuks
Voor het brood:
400 gr zelfrijzend bakmeel of 400 gr bloem + 6 gr baking soda
300 gr (plantaardige) yoghurt
7 gr zout

Voor de kruidenolie:
1 teentje knoflook
100 ml olijfolie1 el oregano
1 el sesamzaadjes
beetje zout en een draai peper

 

naanbrood zelf maken

 

Zo maak je het
Kneed een soepel deeg van de ingrediënten. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
Ik legde een bakmat op het keukenblad en smeerde dat in met een klein beetje olie, zo bleef het deeg niet plakken. Rol elk stuk lekker plat uit met een deegroller of fles  😉
Zet in de tussentijd een grillpan op het vuur en laat die goed heet worden. Hier geldt, hoe heter hoe beter.
Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook en de andere kruiden. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.

Smeer met een kwastje een naanbrood in met de kruidenolie en leg hem met die kant naar beneden in de grillpan. In mijn grillpan paste twee broodjes tegelijk. Bak de broodjes ongeveer 2 tot 3 minuten. Smeer voordat je het broodje omdraait de bovenkant ook in met de olie. Keer het broodje dan en bak ook de andere kant een minuut of.
Nadat je de andere kant ook een minuut of 2 gegrild hebt, is je naanbrood klaar.
Eet naanbrood als het nog warm is, dat is het lekkerst. Eet het door het in een goeie hummus te dippen of leg er een (pittig) stukjes gebakken kip in/op met knoflooksaus. Bij een stoofschotel smaakt naanbrood erg lekker. Of je eet dit brood bij een lekkere kop pompoensoep of tomatensoep.

En wanneer je wat over hebt, niet weggooien natuurlijk. Vries ze in met een stukje bakpapier tussen elk broodje. Zo kun je ze steeds per stuk pakken. Even oppiepen in de oven, tosti ijzer of broodrooster en je kunt weer een keer van dit lekkere platbrood genieten.

naanbrood
naanbrood gemaakt door één van mijn volgers 🙂

BewarenBewarenBewarenBewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Naanbrood met 2 ingrediënten (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest