Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Mexicaanse aardappels uit de oven

Tja, soms kom je ergens achter wat je eigenlijk veeeeeel eerder had willen weten. De kruiden van Jonnie Boer bijvoorbeeld. Ik had er al wel vaker over gehoord maar ze zelf nog gekocht (omdat ik ze eigenlijk een beetje duur vond). Ik werd door verschillende mensen getipt dat deze kruidenmixen erg goed zijn. Dus ging ik overstag. Eerder maakte ik al een heerlijke curry met de curry madras van Jonnie Boer. Nu maakte ik Mexicaanse aardappels uit de oven. Een Mexicaanse draai dus voor de aardappels door er een jasje van picadillo kruidenmix . En ja, dit was ook super lekker. Een simpel gerecht om te maken als je de kruiden in huis hebt. Dit ga ik vaker maken.

Mexicaanse aardappels uit de oven

IngrediëntenMexicaanse aardappels uit de oven
1 tot 2 aardappels per persoon
flinke scheut olijfolie
ongeveer ½  tl picadillo kruiden per persoon

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Kook water en doe de in stukken gesneden aardappels in een pan. Kook ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Giet af en doe in een ingevette ovenschaal.

Maak nu een mengsel van de olijfolie en de kruidenmix. Schenk dit over de aardappels en tussen even goed door elkaar. Zorg dat er rondom de aardappels een lekker gekruid laagje olie zit.

Schuif de oven in en bak de aardappels verder gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.

Serveer met een lekkere salade, gekookte groente of iets anders wat je er lekker bij vindt. Deze aardappels lenen zich om bij veel gerechten te kunnen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Mexicaanse aardappels uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest