Vega kerrie preischotel met peas maker

Ik zie je nu denken peasmaker? Wat is dat nu weer. Nou, dat ga ik je vertellen. Peasmaker is een nieuw vegan, soja- en glutenvrij product dat je als vleesvervanger kunt gebruiken. Ik zag het op Instagram voorbij komen en was geïnteresseerd. Ik kreeg een doosje opgestuurd en ben ermee aan de slag gegaan. In het zakje zitten kleine droge stukjes. Ze worden gemaakt van tuinbonen en erwten. Je laat ze wellen, je kruidt ze met de smaak die jij wilt en verwerkt ze in een gerecht. Op hun site staan al een paar heerlijke recepten die ik snel ga maken maar ik wilde er zelf een gerecht mee maken. Het werd deze vega kerrie preischotel. En ik moet je eerlijk zeggen, het smaakte heerlijk. De peasmaker krijgt de smaak van kerrie en de bite is voor deze vega kerrie preischotel heerlijk.

 

Vega kerrie preischotel met peasmaker

Dit heb je nodig voor 3 personen
50 gr droge peasmaker stukjes
2 preien
400 gr aardappelen (of voorgekookte aardappelschijfjes)
1 el curry madras
1 flink draai peper
100 gr geraspte kaas

 

vega kerrie preischotel

 

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht en vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Doe de droge peasmaker stukjes in een schaaltje en schenk er kokend water bij. Laat de stukjes 5 minuten wellen. Schil in de tussentijd de aardappels, als je geen voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Snij de aardappels in plakjes en kook deze even 5 minuten voor. Gebruik je voorgekookte aardappelschijfjes dan hoeft dit dus niet ;-).
Snij de prei in ringen. Spoel de prei onder de kraan zodat het eventuele zand eruit is.

Als de peasmaker zijn geweld giet je het water af. Zet een pan met dikke bodem op het vuur met een beetje olie. Doe de gewelde peasmaker in de pan met olie en bak even aan. Voeg direct de curry madras toe en schep de stukjes om. Na ongeveer 3 minuten voeg je de gesneden prei toe en bak nog 5 minuten mee. Wanneer het dreigt aan te bakken, voeg je een klein scheutje water toe.

Als je zelf de plakjes aardappels kookt giet je deze af. Doe het peasmaker/prei mengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes/plakjes erover. Strooi er nog een lekkere laag geraspte kaas over en schuif de schotel de oven in. Na 40 minuten is de vega kerrie preischotel klaar om op te eten. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Vega kerrie preischotel met peas maker
Facebook
WhatsApp
Pinterest