Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Curry met broccoli, linzen en paprika

Laatst kreeg ik van een van onze kinderen een tip voor een kruidenmix. R. is helemaal weg van de curry mix van Jonnie Boer. Qua smaken verschillende wij niet zo erg dus waagde ik de gok en kocht ook een blikje van de Curry Madras mix. En ja, inderdaad, deze kruidenmix is super lekker. De prijs die je ervoor moet betalen is hij zeker waard. Ik maakte er al eerder een curry mee maar vergat dit op de foto te zetten ;-(. Deze curry met broccoli, linzen en paprika kwam tot stand met allemaal restjes uit de koelkast. Het werd een pan vol waar mijn man en ik twee dagen van konden eten.

Mijn man schepte de eerste keer 3 keer op en ik moest hem tegenhouden om voor de 4e keer nog meer te pakken. Hij zei: “ik heb al lang genoeg maar ik vind het zooooo lekker, dat ik er niet vanaf kan blijven, hier blijf je van eten”. Nou missie geslaagd dus, en een recept dat zeker blogwaardig is. Daarom deel ik dit recept graag met jullie ;-).

 

Curry met broccoli, linzen en paprika

Dit heb je nodig voor 4 personen

2 stronken broccoli
halve paprika
200 gr linzen uit blik
1 ui
2 tenen knoflook
200 ml kokosmelk
2 el tomatenpuree
175 gr (vega) kip
10 gr curry madras kruidenmix (ik gebruikte dus die van Jonnie Boer)

Eventueel kun je aan het eind de curry nog een beetje binden met maizena en water

 

curry met broccoli, linzen en paprika

 

Zo maak je het
Snipper de ui en de tenen knoflook. Snij de broccoli roosjes los en in stukken. Zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde grote hebben. Snij de paprika in stukjes. Schenk de linzen in een vergiet.

Doe olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de curry madras kruidenmix toe en de kip en bak even kort. Doe ook de paprika in de pan erbij en roer goed door. Voeg ook de kokosmelk, broccoli roosjes, de uitgelekte linzen en de tomatenpuree toe. Ik voegde nog een beetje water toe omdat ik bang was dat het aan zou bakken. Doe de deksel op de pan en stoof de curry in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Roer wel af en toe even goed door. Zorg dat er genoeg vocht in pan blijft. Voeg anders nog een beetje water toe.

Ik bond de curry met broccoli, linzen en paprika een maizena papje. Ik gebruike 1 eetlepel maizena en een beetje water. Dit deed ik eerst in een kommetje om het goed te mengen en voegde dit maizena mengsel toe aan de curry. Even goed roeren en de curry wordt iets dikker.

Wij aten er de eerste keer een geroosterd pita broodje bij en de tweede keer aten wij er rijst bij. De volgende keer zorg ik dat ik naanbrood heb om lekker mijn bord mee schoon te vegen. Hier blijf je van eten.

 

2 reacties

 1. Hoi Pauline,
  Ik heb vandaag je recept gekookt van de curry met broccoli, paprika en linzen met kip
  Wat was het lekker! Heb ervoor het zoetje een handvol rozijnen en twee abrikozen aan toegevoegd.
  Het is een heerlijke kruidenmelange van Jonnie Boer,
  Bedankt nog voor je recept, kijk elke week wel even op je site,

  Hartelijke groeten van,
  Gerdien Rutterkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Curry met broccoli, linzen en paprika
Facebook
WhatsApp
Pinterest