Type what you are searching for:

Havermoutcups met citroen mascarpone

Pienskeuken / Nagerechten  / Havermoutcups met citroen mascarpone
havermoutcups met citroen mascarpone

Havermoutcups met citroen mascarpone

Voor de foodblogswap van maart was ik gekoppeld aan het blog van Maartje. Maartje is een sportieve vrouw die eind 2019 haar eerste Ironman gaat doen. Een enorme sportprestatie als dat lukt. De recepten op haar blog zien er allemaal smakelijk uit en ook qua ingrediënten in het straatje van Pienskeuken. Mijn oog viel direct op haar vegan havermout cups. Voor onze Italiaanse schoondochter maakte ik er een Italiaanse versie van. Het werden heerlijke havermoutcups met citroen mascarpone. Toen onze schoondochter het at zei ze dat het inderdaad heel erg leek op een toetje wat zij in Italië wel eens eet😀

Havermoutcups met citroen mascarpone

Ingrediënten voor 5 personen
Havermoutcups:
75 gr havervlokken
25 gr havermout
20 gr gesmolten kokosolie
60 gr marple siroop
Topping:
250 gr slagroom
250 gr mascarpone
1 citroen
40 gr geraspte kokos
3 aardbeien

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed tartelette vormpjes met bakpapier. Doe alle ingrediënten voor de havermoutcups in een beslagkom en meng met een spatel goed door. Schep in elk tartelette vormpje een grote eetlepel van het havermout mengsel. Verspreidt het over het hele vormpje en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Schuif de oven in en bak ze in ongeveer 15 minuten knapperig en goudbruin. Als ze uit de oven komen zijn ze nog zacht. Als ze helemaal afgekoeld zijn zullen ze heerlijk knapperig zijn.

In de tussentijd kun je de topping maken. Doe de slagroom en mascarpone in een beslagkom en mix met een garde tot een egale massa. Het moet ongeveer iets dikker zijn dan de structuur van slagroom. Door de mascarpone is het iets vaster van structuur. Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de citroen eruit. Doe de citroenrasp, het sap en de geraspte kokos bij het mascarpone mengsel. Mix nog heel even door zodat het een mooie massa is.

Zet het mascarpone mengsel totdat je het gaat gebruiken afgedekt in de koelkast.

Schep vlak voordat je aan het nagerecht begint een eetlepel van de topping op elke havermoutcup. Garneer het nog met een halve aardbei, wat besjes of een stukje mango. Serveer direct.

Ik weet zeker dat het even stil zal zijn aan tafel. Dit is een toetje in de categorie: volop genieten maarrrr. De combinatie van de knapperige havermoutcup met de citroen mascarpone is gewoon TOP. Dit komt hier de eerst volgende keer dat er vrienden komen eten op tafel. Dus wie o wie komt er binnenkort een vorkje prikken in Pienskeuken??

havermoutcups met citroen mascarpone

No Comments
Leave a Comment