Wat doet een foodblogger als hij van bijvoorbeeld mango veel heeft liggen. Nou dan bedenk je een lekker recept. Ik doe mango graag door mijn ontbijtje met cruesli of ik doe stukjes door een salade. Maar een gezond tussendoortje had ik er nog niet vaak mee gemaakt. Ik twijfelde tussen een koek of een soort van cake. Het werd een cake maar dan wel een plaatcake. Graag deel ik het recept van deze lekkere mango yoghurt plaatcake met een knapperige bite van gemengde noten. Gebruik een mango die goed rijp is.
Mango yoghurt plaatcake
Dit heb je nodig
50 gr havervlokken
150 gr Griekse yoghurt
50 gr havermout
50 gr amandelmeel
60 gr rijststroop
1 tl koekkruiden
2 eieren
½ tl bakingsoda
160 gr mango stukjes
50 gr gemengde noten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownievorm (ik gebruik een vorm van de Hema van 29x19cm) met bakpapier.
Doe de havervlokken, havermout, amandelmeel, koekkruiden en bakingsoda in een beslagkom. Meng alles goed door. Voeg nu de Griekse yoghurt en rijststroop toe en roer nog even goed door. Doe nu de eieren erbij en mix tot een mooi dik cakebeslag.
Snij de noten iets kleiner. Schil de mango en snij in stukken. Meng de mango en de noten met een spatel door het cakebeslag. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met de spatel of de bolle kant van een lepel. Je kunt de bovenkant van de cake nog garneren met wat noten. Jammer genoeg bedacht ik me dat later pas toen de plaatcake klaar was
Schuif de vorm de oven in en bak de mango yoghurt plaatcake in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Let wel op dat het niet te hard gaat. Check of het gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt die er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat afkoelen op een rooster en snij in stukken. Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje. Eet de cake binnen 2 dagen op of vries stukjes in.
Geniet ervan.
4 reacties
Pien,
Hoe groot is de vorm die jij gebruikt voor dit recept?
Groetjes Janny
Hoi Janny,
De vorm die ik gebruik is de brownie vorm van de Hema. Deze is 29x19cm.
Groetjes, Pien
wanneer gaat de stroop er door?
Beste Michelle, je voegt het tegelijk met de yoghurt toe. Dank je wel voor je bericht, ik heb het in het recept aangepast. Succes met bakken. Groeten Pien