Search
Close this search box.
Havermout amandelkoekjes

Alhoewel amandelmeel een prijzig ingrediënt is, is het heel erg lekker om door een baksel te doen. Deze havermout amandelkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van. Het koekje viel wel een beetje uit elkaar maar ach, de smaak maakte het helemaal goed. Ik serveerde het gewoon op een schoteltje, net een taartje dus. En daar kan hij echt voor door. Het maken is ook nog eens een fluitje voor een cent. Dus als bakactiviteit samen met je kind (of gewoon alleen natuurlijk). Deze koekjes staan binnen 10 minuten in de oven. Wat let je. Duik dus maar snel de keuken in om ze te maken.

 

Havermout amandelkoekjes

Dit heb je nodig
50 gr gemengde noten
100 gr havermout
25 gr amandelmeel
100 gr havermout
½ tl bakpoeder
50 gr rozijnen
40 ml diksap
40 ml melk
30 gr maple siroop
30 g kokosolie

 

havermout amandelkoekjes

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een bakmat of bakpapier.
Snij de gemengde noten iets kleiner. Dit kun je doen door ze in een schone theedoek te doen en er met een koekenpan op te slaan. Drie klappen moet genoeg zijn, anders wordt het notenkruim
Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en meng door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe en roer met een spatel alles door. Het wordt een beetje klonterig deeg.
Deze hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 6 tot 7 koeken. Schep met een lepel hoopjes van het deeg en leg op het bakpapier of bakmat.
Druk de bovenkant voorzichtig iets platter. Duw de zijkanten van de koekjes iets naar elkaar toe.
Schuif de bakplaat de oven in.

Zet het kookwekkertje op 15 minuten.
Check of ze niet te bruin zijn. Als ze nog niet goudbruin zijn, doe ze dan nog iets langer in de oven. Iedere oven is anders dus blijf erbij.
Laat de havermout amandelkoekjes op een rooster afkoelen. Wij konden er amper vanaf blijven. Gelukkig kon ik nog net op tijd een foto maken.
Je kunt ze in een afgesloten weckpot bewaren dan blijven ze vers, maar ik denk dat je dat niet gaat lukken :-). Bij ons waren ze in 1 middag tot de laatste kruimel opgegeten. ☺️

En heb je nu de smaak te pakken om gezonde zoete tussendoortjes te maken? Kijk dan eens op mijn zoete tussendoortjes pagina. Daar staat nog veeeeeel meer lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Havermout amandelkoekjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest