Pesto (v)

Pesto is een saus die ik vaak gebruik. Het is supersnel zelf te maken en fijne bijkomstigheid is dat je dan weet dat er geen onzinnige toevoegingen door zitten. Ik heb standaard een potje in de koelkast staan. Ik gebruik het als broodbeleg, sladressing, vulling voor kip, wrap en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heerlijk vind ik het.
Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. Het maakt niet uit wat voor groen, kaas en noten je gebruikt. Elke combinatie geeft een andere smaak. Zo blijft de smaak elke keer weer een verrassing.

Basisrecept pesto

Ingrediënten
50 gr noten naar keuze
150 ml extra vierge olijfolie (goede kwaliteit)
50 gr groen (basilicum, peterselie of rucola of wat je zelf lekker vindt)
25 gr Parmigiano Reggiano (parmezaanse kaas)
2 tenen knoflook
zout en peper

Zo maak je het
Doe de noten in de foodprocessor en hak fijn. Voeg de andere ingrediënten toe behalve de olijfolie. Draai dit totdat je de structuur mooi vindt. Laat de machine draaien en schenk voorzichtig de olijfolie erbij.
Schenk over in een schone afsluitbare pot. Schenk nog een laagje olijfolie bovenop de pesto, zo blijft hij langer houdbaar. Wanneer je steeds met een schone lepel de pesto uit het potje haalt. En je zorgt ervoor dat de pesto steeds onder een laagje olie staat. Zal hij ook minder snel gaan schimmelen.

Tip:
Smeer het op een boterham met kaas en tomaat, of versier je pizza ermee. En deze pesto is natuurlijk ook lekker om er kip mee te vullen of een schep door je sla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pesto (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest