Linzen spitskool salade

Met dit zomerse weer heb ik eigenlijk alleen maar zin in salade. Warm eten laat ik dan graag aan mij voorbij gaan. Deze salade ontstond doordat ik nog een halve spitskool had liggen van een bami gerecht dat ik eerder deze week maakte. En aangezien weggooien van eten in huize Pienskeuken geen optie is, maakte ik er nu een linzen spitskool salade van. Een voedzame, low budget en heel smakelijk salade. Heb je geen trek in linzen door je salade? Deze spitskool salade is ook super lekker is.

 

Linzen spitskool salade

Dit heb je nodig 
1 blik linzen
½  spitskooltje
grote hand aardbeien
100 gr gemengde noten
1 bosui
100 gr feta
Dressing:
50 ml olijfolie
25 ml witte wijn azijn
1 el mosterd
½  el rijststroop of honing

 

linzen spitskool salade

 

Zo maak je het
Kook water. Snij de spitskool in dunne reepjes en doe in een schaal. Schenk hier het gekookte water op en laat een 1 minuut staan. Zo wordt de kool iets zachter maar blijft nog wel bite houden. Pak een vergiet erbij en schenk de spitskool hierin zodat het water afgegoten wordt. Laat de spitskool even uitlekken en doe in een schaal.
Doe de linzen in de vergiet en spoel die onder de kraan net zolang tot het water niet meer troebel is.
Snij de bosui in ringen, haal de kroontjes van de aardbeien. Snij de aardbeien door de helft of in vieren. Meng de linzen, bosui en aardbeien door de spitskool.
Maak de dressing met de ingrediënten voor de dressing en schenk een beetje over de salade. Proef even en voeg eventueel iets meer dressing toe.
Ik bewaar de dressing in glazen potje in mijn kruidenla. Zo heb ik altijd een lekkere dressing bij de hand.
Snij de feta klein en strooi over de salade. Maak het geheel af door de noten erover te strooien en serveer direct.

Heb je nog iets over, niet getreurd. Deze salade smaakt de volgende dag ook nog heerlijk al zien de aardbeien en dan wel een beetje zielig uit. Maar ze smaken even goed nog lekker hoor :-).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Linzen spitskool salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest