Zijn jullie ook zo dol op wereldgerechten. Maar natuurlijk niet uit een pakje. Wat een onzin zeg. Deze bami met veel groente maak je heel simpel zelf. Wij eten het zeker één keer per maand. Soms heel uitgebreid met satesaus, augurkjes, kroepoek en een gekookt of gebakken eitje. Soms alleen de bami. Wij houden altijd wel een prakje over wat we invriezen voor een andere keer. Ik voegde heel veel groente toe, zo werd het een gezonde en voedzame maaltijd. Dit keer aten we er alleen een gekookt eitje bij. Heerlijk gewoon.
Bami met veel groente
Ingrediënten voor 2 personen
200 gr kipfilet of kippendijen
200 gr prei
100 gr spitskool of witte kool
100 gr wortel
1 el citroensap (uit zo’n flesje)
1 rode paprika
1 tl ketoembar
1 teen knoflook
1 tl djintan
1 rode peper
2 el ketjap manis
2 à 3 nestjes bami
Zo maak je het
Snij de prei in ringen, de kool in repen en de wortel in stukjes. Doe de groente in een vergiet en was de groente onder de kraan. Snij de kip in stukjes. Kruid dit met de ketoembar en djintan. Doe wat olie in een braadpan en bak de kip al roerend ongeveer 4 minuten, voeg de citroensap toe (hierdoor blijft de kip lekker mals). Snipper de knoflook en de rode peper en voeg dit samen met de groente toe aan de kip. Voeg een klein beetje water en ketjap toe en roer alles goed om. Leg de deksel op de pan. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer af en toe even om. Zet als het te hard gaat het vuur wat lager. Kook ondertussen water in de waterkoker. Doe de bami in een pan en schenk er het kokende water bij. Kook de bami gaar zoals op de verpakking staat. Giet de bami af en roer dit door het groente mengsel.
Serveer met een gekookt eitje, plakjes augurk, kroepoek en/of satesaus.
Eet smakelijk!!
Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!